Capitolul I: Acul în carul cu ace

https://sufletepereche.com/cautandu-ma-pe-mine/

Capitolul II: Sclipiri şi conexiuni

https://sufletepereche.com/cautandu-ma-pe-mine-2/

Căutarea pasiunii (Vocaţiei, Talentului)?

Tot Simon Sinek, povesteşte cum a ajuns la conceptul „Golden Circle„, care în centru, are întrebarea „De ce?„, abia apoi „Cum?” şi cel mai exterior cerc fiind „Ce?„. El spunea că reuşise să aibă o afacere care îi aducea bani, îl ţinea ocupat, dar simţea cu fiecare zi care trece, că devine tot mai străin de ce se petrecea acolo şi în final, a ajuns să abandoneze. Trecusem şi prin asta şi am înţeles că mai sunt şi alţii care suferă dezamăgiri de acest fel şi unii, chiar la scară mai mare decât mine…

Multă vreme, am mers şi eu pe formula „Caută-ţi pasiunea şi fă din ea o afacere„. Am eşuat de prea multe ori ca să mai pot accepta că ar fi adevărată, aplicabilă, „practicabilă”, ca să folosesc un termen din drumeţiile montane şi transportul auto, adică, „drum practicabil„.

Unde era greşeala? Sau care era eroarea de asamblare a informaţiilor, a experienţelor personale?

Cu puţină ATENŢIE, eroarea poate fi descoperită:

Acest îndemn, porneşte de la premisa că EXISTĂ DEJA ÎN NOI un „ceva”, pe care îl numim „Pasiune” sau „Chemare” sau „Vocaţie” sau „Talent”.

Există însă şi am verificat asta deja ani în şir, UN SINGUR LUCRU: UN POTENŢIAL. Adică, ENERGIE NEMANIFESTATĂ.

Ce DIRECŢIE îi dăm însă, e o altă poveste…

În perioada 2009 – 2013, mi-a venit ideea să folosesc Radiestezia, pentru a măsura acest POTENŢIAL. Acest „Ceva”.

Am ajuns la nişte adevăruri pe care mi-a fost imposibil multă vreme să le integrez în ceva utilizabil; de exemplu, într-o carte, eventual, un video.

Măsurătorile demonstrau clar că toate acestea, au fluctuaţii, uneori extrem de mari. Altfel spus, „Când sus, când jos, când nimic„. Şi Talentul şi Vocaţia şi Pasiunea, păreau să fie chestii „ocazionale”. Prin urmare, mi-am pus întrebarea:

Cum mama naibii să contruiesc un castel, pe o fundaţie de nisip?

Pentru că acele variaţii mari, practic, asta însemnau. Ceea ce mă rodea însă, era altceva:

DE CE VARIAZĂ AŞA MULT? De ce apar aceste fluctuaţii mari, de ce sunt aceste instabilităţi aşa mari? Ori e „Pasiune”, ori e fantomă! Cum vine asta?!

Aveam să înţeleg mult mai târziu că „găseşte-ţi pasiunea„, este de fapt o FANTEZIE îmbrăţişată pe larg de către majoritatea, în ideea că, dacă ai să cauţi destul, o să găseşti „ceva”.

Dar asta, s-a dovedit împotriva experienţei mele comune, atât experienţa Interioară cât şi cea Exterioară, altel formulat, „viaţa cea de toate zilele”.

Singurul adevăr verificabil, a fost că „Fiecare are ceva, al lui„. Dar asta, ştiam şi fără ocolurile astea… Poate că e mai puţin evident ce are fiecare, dar teza „înzestrării din naştere”, s-a dovedit a fi un fel de „Fantoma din castelul magic”. Sunt aşa de multe cazuri de oameni realizaţi pe domenii multiple care au pornit de la situaţii extrem de grele, încât era clar că ideea avantajului „din naştere”, este mai curând o chestiune de conjunctură, o observaţie şi nişte corelaţii făcute forţat, din dorinţa de a explica ceva ori neînţeles, ori foarte prost înţeles.

Atunci, ce trebuia căutat DE FAPT?