Consensul social şi structurile piramidale

Societatea anacronică

O privire atentă şi un spirit de observaţie bine antrenat, remarcă un fapt anacronic: TOATĂ ORGANIZAREA SOCIALĂ A OMENIRII, are o structură PIRAMIDALĂ.

Dacă în societatea sclavagistă preistorică, acest model de organizare socială s-a dovedit a duce specia umană mai departe, în prezent, observăm că societatea umană a degenerat, se află deja de peste un secol într-un faliment catastrofal, tocmai datorită menţinerii în funcţiune a sistemului de organizare de tip piramidal, care este de fapt o modernizare a societăţii din vorbe, prin angajamente formale ale puterii, neonorate vreodată în ultimii cel puţin 1500 de ani. O moderinzare „din condei” cum se spune, a societăţii sclavagiste preistorice. Acelaşi tipar mental „Luptă SAU Fugi„, se manifestă de cel puţin 3000 de ani încoace, indiferent cum am boteza epoca analizată, „Feudalism”, „Evul Mediu”, „Societatea Industrială”, etc.

Esenţa este aceeaşi: JOS stau proştii şi muncesc până mor, pentru o pensie iluzorie (sau alte gadgeturi inventate pentru variaţie) şi un loc într-un spital prost dotat şi subfinanţat. SUS, stau „JMECHERII”, care flutură pe sub nasul mulţimilor, slogane electorale „tot la patru ani odată, toate iernile dau roată„, ca să-l parafrazez pe Dan Andrei Aldea (Zamolxe, „Călătorul prin nouri”). Vântură promisiuni care mai de care mai paradisiace, în vreme ce îşi fac socotelile privitoare la împărţirea „caşcavalului” produs de mulţimile anesteziate şi docilizate cu discursuri înălţătoare şi promisiuni seducătoare.

Interesant fenomen, mulţimile cooperează la înrobirea lor, pline de veselie şi voie bună şi izbucnesc în urale, de fiecare dată când Puterea, „revopseşte gardul”, fără însă a schimba ceva în situaţia în sine.

Exemple de structuri piramidale sunt pretutindeni: Guvernul „Sus”, în vârful piramidei Puterii şi „Jos”, la baza piramidei, sclavii, mulţimile care trudesc şi sunt jupuite de tot ce pot fi jupuite, prin tertipuri de tot felul, puse în funcţiune de către cei aflaţi la putere. Cine încă se mai amăgeşte că ar fi vorba despre o altă situaţie, are tot dreptul să se amăgească cu ce vrea, dar e util să fie conştient că PRIN ACORDUL TACIT, contribuie la menţinerea în viaţă a sistemului sclavagist, care prin teorii sofisticate, este camuflat în dosul vorbelor fără acoperire.

Iată câteva instituţii „clasice”, în care structura este piramidală şi în care funcţionează regula „Ordinul se execută, fără să se discute„: Poliţie, Jandarmerie; Securitate; Armată; Biserici; Justiţia (magistratura); Aparatul Administrativ de Stat (în totalitate!!); Băncile; Firmele de asigurări – Reasigurări, Corporaţiile (şi cele locale şi cele trans-naţionale).

Chiar şi firmele mici, funcţionează tot pe principiul organizării „De sus în jos” şi derularea activităţii, are loc tot pe principiul „Ordinele se execută” alternativa, fiind „Caută-ţi de lucru în altă parte”.

Ce este structura piramidală

Este foarte interesant faptul că se studiază piramidele din toată lumea. Este un lucru îmbucurător!

Ceea ce mi se pare însă o lipsă de consecvenţă, este că se omite sistematic un fapt care este esenţial în înţelegerea CORECTĂ a structurii piramidale.

Două aspecte semnalez aici:

    1. Structura piramidală, aşa cum se găseşte ea în societate şi în vestigiile arheologice, constituie un model PROFUND DISFUNCŢIUNAL, deoarece este INCOMPLET şi SFIDEAZĂ NATURA ÎNSĂŞI, fiind prin aceasta, o structură ARTIFICIALĂ, care SFIDEAZĂ, ÎNCALCĂ şi este neconformă cu Legile Universale.
    2. Structurile NATURALE, oriunde le găsim şi le studiem SUNT SIMETRICE (vezi imaginea asociată articolului). Vestigiile istorice numite „Piramide”, SUNT ASIMETRICE, ceea ce generează TENSIUNI ŞI DISTORSIUNI SPAŢIO-TEMPORALE maligne. În cazul structurilor NATURALE, monopiramidele, lipsesc cu desăvârşire; PIRAMIDELE şi orice cristal am studia, cu excepţia cristalelor cu defecte sau sparte, vom identifica cu mare uşurinţă, DUBLA PIRAMIDĂ. Astfel, energiile generate de formă, devin COMPLEMENTARE.

Ca o remarcă importantă, semnalez faptul că, o piramidă FĂRĂ COMPLEMENTUL (simetrica) ACESTEIA, reprezintă expresia PRIMULUI NIVEL DE CONŞTIENŢĂ: LUPTĂ SAU FUGI. Singurul tip de relaţie socială posibil pe acest nivel de VIBRAŢIE, este SOCIETATEA SCLAVAGISTĂ, Adică, relaţia de tip VICTIMĂ – AGRESOR.

Aceste piramide, AMPLIFICĂ şi susţin energetic SOCIETATEA BAZATĂ PE SCLAVIE, deoarece amplifică ENERGIA CONFLICTULUI, care în societatea umană şi în lumea vie în general, se exprimă prin lupta continuă a contrariilor, adică, prin LUPTA DINTRE UN AGRESOR ŞI O VICTIMĂ.

Toate poveştile legate de reţele de energie care ar proteja Pământul de cine ştie ce cataclism, sunt simple SPECULAŢII, sunt poveşti fără suport în REALITATE, poveşti inventate din dorinţa arzătoare de a explica „odată pentru totdeauna”, cauzele pentru care civilizaţiile anterioare, au construit atât de multe monumente megalitice de această formă.

A continua să ignorăm efectele distructive ale MONO-PIRAMIDELOR, va conduce la acelaşi rezultat la care au ajuns TOATE civilizaţiile anterioare actualei civilizaţii: autoanihilare.

Dacă vrei să VERIFICI afirmaţiile mele, STUDIAZĂ de pe internet, imaginile a mai multe cristale. Observă cu atenţie FORMA acestora şi vei putea să te lămureşti TU ÎNSUŢI cum stau lucrurile ÎN NATURĂ.

Omenirea, la răscruce

Ceea ce se petrece ACUM, s-a mai petrecut, chiar de mai multe ori. Civilizaţii mai tehnologice decât a noastră, şi-au găsit sfârşitul şi s-a ales de ele praful şi pulberea uitării.

Ne aflăm iar într-o peroiadă în care TREBUIE să alegem între MODUL DE GÂNDIRE SCLAVAGIST, „LUPTĂ SAU FUGI” şi un alt mod de gândire, oricare altul, ÎN AFARĂ DE CEL CURENT, bazat pe CONFLICT („LUPTĂ SAU FUGI„) şi reprezintă expresia utilizării obsesive, până la epuizare, până la distrugere a CREIERULUI REPTILIAN. Este în fapt şi motivul pentru care am insistat atât de mult în cursurile video, asupra Conştienţei „LUPTĂ SAU FUGI„, asupra Creierului Reptilian şi a rolurilor sociale VICTIMĂ respectiv AGRESOR.

Consider că există suficiente modele de COOPERARE, că AVEM DE UNDE ALEGE şi că ceea ce avem de făcut, este SĂ ALEGEM. INDIVIDUAL.

Avem şi posibilitatea şi LIBERTATEA să alegem CU CINE SĂ MUNCIM, cu cine să ne împărtăşim gândurile, cui anume să îi acordăm PREŢUIREA, RESPECTUL şi ÎNCREDEREA NOASTRĂ.

Avem şi POSIBILITATEA ŞI LIBERTATEA de a ne CONSTRUI PROPRIILE CONTEXTE DE ÎNVĂŢARE ŞI DE DEZVOLTARE, bazate pe alte principii decât supunerea oarbă şi executarea de ordine, venite „de sus”.

E adevărat, această alegere, are un preţ: DEZVĂŢUL de a CERŞI MILA, POMENILE, DE JOS ÎN SUS.

Avem nevoie să învăţăm SĂ CEREM ŞI SĂ OFERIM, CU DEMNITATE, cu RESPONSABILITATE, în spiritul RESPECTULUI RECIPROC, AL ONESTITĂŢII, AL ÎNCREDERII BAZATE PE FAPTE DE VIAŢĂ, în nici un caz al falsei încrederi, încredere oarbă, bazată pe declaraţii sforăitoare şi giumbuşlucuri oratorice.

Iar asta, are şi ea un preţ: COMPETENŢĂ, APTITUDINI MULTIPLE, COOPERARE, EMPATIE, CURAJ. Poate cel mai important curaj, este CURAJUL ASUMĂRII RĂSPUNDERII pentru ce spunem, pentru ce facem şi pentru CONSECINŢELE care decurg atât din GÂNDURI, cât şi DIN VORBE ŞI DIN FAPTE.

Altfel, soarta civilizaţiilor trecute va fi şi soarta civilizaţiei noastre!

Am spus asta şi în volumul „Autodezvoltare, Ocultism, Extrasenzorial„, acum 12 ani şi o reafirm, ori de câte ori este necesar.

Evenimentele din ultimele 12 luni (martie 2020 – februarie 2021), demonstrează cu claritate corectitudinea afirmaţiilor pe care le-am făcut şi continui să le fac.

Consensul social

Chiar dacă sună preţios, poate niţel pompos, CONSENSUL SOCIAL, este în ultimă instanţă, CURAJUL DE A COMUNICA ONEST, curajul de a acţiona CU UN MOD DE GÂNDIRE, potrivit vremurilor, curajul de a FI TU ÎNSUŢI. Tu însuţi, dincolo de convenienţele sociale, cu care am fost dopaţi şi intoxicaţi de mici şi încă suntem, în continuare.

Înseamnă a îţi asuma riscul de a COOPERA, în loc să accepţi să fii târât într-un conflict, complet străin de NEVOILE TALE DE DEZVOLTARE.

Înseamnă curajul de a CERE AJUTORUL, atunci când te-ai împotmolit, fără a porni însă de la ideea prostească, cum că toată lumea e datoare să-ţi sară în ajutor, în „secunda doi”.

Oferă-ţi ajutorul şi cere ajutorul!

Toţi avem nevoie de ajutor; toţi avem ceva de oferit în schimbul ajutorului primit. Important este să CONŞTIENTIZĂM aceste ADEVĂRURI SIMPLE!

Putem schimba regulile sociale, mai ales pe cele care se dovedesc a ne îngrădi dezvoltarea POTENŢIALULUI, acele reguli absurde, care ne ÎNREGIMENTEAZĂ într-o armată de maşinării automate, fără discernământ, fără viitor, fără trecut, ci doar cu un prezent sumbru, tern şi plin de frustrări şi neîmpliniri.

Competiţia, este necesară, dar CU MĂSURĂ, şi cu ÎNŢELEPCIUNE!

Am fost şi suntem în competiţie, de milenii. Avem de unde învăţa!

Hai să trecem de la paradigma distructivă a lui „Luptă SAU Fugi” tot timpul şi să ne rezervăm dreptul de a analiza cu DISCERNĂMÂNT NEVOIA REALĂ de a lupta sau de a fugi.

S-ar putea să constatăm cu surprindere, că 99,99% din situaţiile de ASTĂZI, ne cer cu totul altceva decât luptă SAU fugă: CURAJ, COOPERARE, ÎNCREDERE, COMPETENŢĂ, APTITUDINI NOI, APTITUDINI DEZVOLTATE, ONESTITATE, PREŢUIRE ŞI RESPECT RECIPROC.

Ce facem noi şi ce poţi face ŞI TU

În loc să ne alăturăm corului general al Victimelor şi Agresorilor, am preferat să ne ocupăm de DEZVOLTARE PERSONALĂ, AUTOCUNOAŞTERE ŞI AUTOEDUCAŢIE.

Am constituit un GRUP DE LUCRU, în care discutăm acele teme care ne preocupă, cu accentul pe PROIECTELE PERSONALE.

Oferim CURSURI, SESIUNI INDIVIDUALE DE CONSULTANŢĂ ŞI CONSILIERE, WEBINARE, ATELIERE (Workshop).

Oricât de greu ar putea să îţi pară la început, important este să TE DECIZI ŞI SĂ ACŢIONEZI.

Refuz să accept ideea că, de pe lista ta de cunoştinţe, să spunem de pe Facebook sau a celor cu care comunici pe mail, e imposibil să găseşti doi – trei oameni cu care să constitui propriul tău GRUP DE LUCRU.

Noi am reuşit şi suntem aici, ne poţi adresa întrebări, putem oferi sprijin inclusiv pe asceastă temă, a constituirii unui grup de lucru.

Totuşi, subliniez încă o dată: E NEVOIE DE TINE, DE INTERESUL TĂU, DE MUNCA TA, pantru ca un astfel de grup de lucru să prindă viaţă, aşa cum este nevoie de CONTRIBUŢIA EFECTIVĂ, ÎN FAPTE, a fiecăruia dintre cei la care te-ai gândit să fie Familia ta DE SUFLET!

Putem ajuta şi aici!

Totul DEPINDE DE TINE, aşa cum a depins de noi să facem ceva „cu cap” pentru noi toţi, adică SĂ COOPERĂM, în loc să ne văităm sau să dăm în stânga şi în dreapta cu „Tu eşti de vină!„.

O fi vinovat guvernul, o fi şi parlamentul şi cine ştie câte alte instituţii, care în ultimă instanţă, sunt formate înainte de orice altceva, din indivizi ai speciei „Homo”. Mă îndoiesc însă foarte mult că, din arătatul cu degetul, iese altceva decât o risipă colosală de resurse şi o văicăreală generală, absolut stupidă şi contraproductivă.

Mă opresc aici…

Cu drag, Şerban