Conştienţa: Expansiune versus Salt

 

O altă perspectivă

Scriu acest articol, deoarece în Dezvoltarea Personală, conceptul de bază, este „Dezvoltare”, „Evoluţie”.

Astfel, am observat că există o preferinţă pentru expresia „Saltul în Conştienţă„. Autorii din acest domeniu complex, vorbesc tot mai mult despre „Saltul în Conştienţă„, în vreme ce pe mine mă preocupă EVOLUŢIA CA PROCES.

Evoluţia ca proces, are loc prin două metode, Metoda Saltului şi Metoda Expansiunii. Ambele sunt la fel de importante! Neglijarea oricăreia, duce la suferinţe inutile, la stagnare, la risipa de resurse.

Preocupat fiind de EVOLUŢIE CA PROCES, am remarcat, mai ales în ceea ce priveşte studiul Realităţii Interioare, că există două tipuri de Evoluţie:

    • Evoluţia prin salturi. Acest tip de evoluţie, are o caracteristică liniară. Grafica acestui articol, sugerează asta prin mingile de baschet şi săgeţile care indică tipul predominant de mişcare.
    • Evoluţia prin Expansiune. În imaginea asociată articolului, am sugerat asta prin balon, (aerostat) care mi se pare cea mai sugestivă imagine, privitoare la Expansiune: este oarecum similară umflării balonului (sau a unei mingi). Am preferat balonul, deoarece toată lumea ştie că un balon umflat, se ridică spre cer, adică, ASCENSIONEAZĂ. Caracteristica particulară a Expansiunii însă, este SPAŢIALITATEA, VOLUMUL, MULTIDIMENSIONALITATEA, prin contrast cu Liniaritatea.

Din perspectiva mea, ambele modalităţi sunt necesare, dar în această etapă în care mă aflu eu, prefer EXPANSIUNEA. În continuare, în următoarele două articole, mă strădui să argumentez DE CE EXPANSIUNEA CONŞTIENŢEI, mai curând decât SALTUL ÎN CONŞTIENŢĂ.

Repet, asta este valabil în cazul meu, fără ca asta să însemne că e valabil pentru oricine, oricând. Există momente specifice când metoda se impune a fi schimbată, alternată. Pe parcursul publicării noilor cursuri video „Un nou Pământ, o nouă Lume„, voi prezenta şi explicaţiile necesare pentru a putea integra aceste informaţii într-o imagine de ansamblu COERENTĂ.

În esenţă, parcursul vieţii mele a însemnat o perioadă lungă de explorare PRIN METODA SALTULUI ÎN CONŞTIENŢĂ, iar acum, NEVOIA INTERIOARĂ îmi impune să evoluez prin METODA EXPANSIUNII CONŞTIENŢEI.

Dintre cei peste 100 de oameni care urmăresc lunar cursul video, sunt convins că o parte cel puţin, se vor recunoaşte aici şi le va fi uşor să identifice când anume au evoluat prin Metoda Saltului şi când prin Metoda Expansiunii.

Mă opresc aici acum şi în următoarele două articole, voi prezenta pe rând informaţii importante privind atât Metoda Saltului cât şi Metoda Expansiunii.

Să ne vedem cu bine!