Despre Mercur Retrograd

Deşi „punctul meu forteeste departe de a fi Astrologia, consider că orice om poate aduce o contribuţie, fie ea cât de modestă, la înţelegerea felului în care ne influenţează Vibraţiile Cosmice, existenţele.

Nefiind vorba în orice caz despre influenţe „neglijabile”, cred că orice om onest şi cu o intelgenţă cât de cât cultivată, este interesat să contribuie la sporirea cunoaşterii, spre folosul general.

Pe cale de consecinţă, demersul meu se încadrează la categoria „contribuţii modeste” şi mai precis, OBSERVAREA EFECTELOR RETOGRADĂRII MERCURIENE.

În această ordine de idei, iată cam ce am putut observa în intervalul în care Zeul Mercurs-a supărat pe noi” şi merge „de-a-n-doaselea„.

Reamintesc celor care sunt mai puţin familiarizaţi cu Astrologia, faptul că semnificaţia termenului „Retrograd„, se referă la mişcarea aparentă a lui Mercur pe bolta cerească, în raport cu mişcarea Pământului şi a Sistemului Solar.

Căderea serverelor Facebook

Ieri (04-10-2021), am fost cu toţii, la nivel mondial, martorii „direcţi” ai unui fenomen fără precedent: serverele reţelei sociale Facebook, au căzut în toată lumea!

Platforma socială, a fost indisponibilă ore în şir.

Din perspectiva mea, a fost o OPORTUNITATE şi chiar una deosebită!

Pentru cei care „trăiesc pe Facebook”, pentru a îl cita pe popularul Astrolog Valeriu Pănoiu, presupun că fenomenul a fost „catastrofa secolului”.

Pentru mine, a fost doar un incident minor, care mi-a oferit ocazia să îmi pun câteva întrebări:

  • Ce fac în lipsa acestei reţele sociale?
  • Cum mă afectează, momentan şi mai ales, pe termen mediu şi lung?
  • Cât de pregătit sunt să mă lipsesc de această platformă socială?
  • Ce alternative de comunicare am în această situaţie?
  • Ce se întâmplă dacă dispare această reţea de pe eşichierul reţelelor sociale şi în ce mod mă poate afecta acest lucru?
  • Ce anume din comportamentul Facebook, a determinat „înfurierea” lui Mercur, atât de tare?

Menţionez aici că, în ce mă priveşte, sunt de mult timp convins că evenimentele vieţii, sunt precis determinate de jocul subtil al Energiilor Cosmice, nicidecum de „accidente” şi „întâmplări”. Aşadar, ultima năzbâtie care mi-ar trece prin cap, este că „a fost un accident nefericit„.

Din perspectiva mea, ce s-a petrecut, este REZULTANTA alegerilor făcute, atât de echipa din vârful reţelei cât şi de majoritatea abonaţilor acesteia.

Am discutat mai multe despre această perspectivă, în cursul video 39, „Omul şi cataclismele naturale„.

Fără să diluez cu amănunte obositoare, Mercur Retrograd, a scos la suprafaţă nişte ADEVĂRURI. Pentru unii, foarte incomode; pentru alţii, total necunoscute, pentru alţii cunoscute deja de multă vreme.

Fiecare acum însă, are posibilitatea să evalueze CU PROPRIA SA MINTE, cam ce înseamnă să provoci Forţele Cosmice. Pentru că aici, despre asta vorbim:

Cum anume se reflectă activităţile antropice, la scara planetei şi în context cosmic.

Boroboaţele mele

După mai multe discuţii avute cu Monica prin anul 2013, când eram încă în Grecia, am ajuns amândoi la concluzia că putem folosi Astrologia, în mod inteligent şi mai ales, preventiv.

Astfel, ne-am stabilit ca obiectiv să observăm din ce în ce mai atent, cam cum anume se reflectă în comportamentul nostru şi al celor pe care îi cunoaştem şi cu care discutăm pe o scală mai cuprinzătoare despre Viaţă şi modul în care putem fi influenţaţi de un factor de mediu sau de altul.

Aşa am ajuns ca, începând de prin anul 2016, să observăm din ce în ce mai atent pe unul dintre „zeii” panteonului lumii noastre: Mercur.

Aşa cum bine ştim, „Ministerele” Zeului Mercur sunt COMUNICAŢIILE ŞI COMERŢUL.

Privind dintr-o perspectivă mai largă, în loc de „comerţ”, este mai interesant să luăm în considerare conceptul SCHIMB DE VALORI, caz în care devine mult mai interesant studiul şi desigur, observaţiile pe care le facem, sunt şi mai interesante.

Cum fac parte din categoria „doctorilor” care au convingerea fermă că „doctoria” pe care o recomandă trebuie testată pe ei înşişi, exact asta am făcut: AUTO-OBSERVARE.

Evident, cred că decât să intru în panică, „Văleu, e Mercur Retrograd, s-a dărâmat liniştea mea!„, este mai cu folos să îmi observ (Auto-Observarea!) comportamentul, astfel încât să îmi descopăr VULNERABILITĂŢILE specifice şi felul în care mă afectează acest tip de energie, numit „Mercur Retrograd”.

Iată câteva observaţii interesante, pentru mai multe categorii de oameni, între care, Astrologii, presupun că sunt cei mai avantajaţi de aceste informaţii:

  • Distragerea Atenţiei, Împrăştierea. Bineînţeles că „Aţa se rupe unde e mai subţire„… Spre sfârşitul săptămânii trecute, am făcut mai multe comenzi online de cărţi la diferiţi furnizori. La majoritatea, am plătit cu cardul şi a fost OK. Totuşi…
  • Alimentarea contului bancar. Am un cont de „cheltuieli curente”, care, ca mai orice pe lume, mai rămâne şi (aproape) fără bani. Moment în care, logic, trebuie să alimentez contul, ca să pot continua să lucrez cu el. Vineri însă, după ultima plată, am rămas cu o sumă modică. Ştiam că trebuie să alimentez şi în loc să fac asta, m-am repezit să cumpăr încă o carte, care, însemna cam de trei ori cât aveam în cont! Finalul, a fost că a trebuit să negociez cu cei de la librăria online, lucru care, recunosc, s-a petrecut foarte elegant! Un incident pe care putem să îl evit, dacă eram mai atent!
  • Indecizie. Alt incident, care tot „în ograda mea” îşi are originea. La una dintre comenzi, graţie bunăvoinţei celor de la editură, am ajuns să suplimentez comanda, în ultima clipă. Altfel, aş fi plătit de două ori transportul, lăsând la o parte faptul că şi pentru expeditor, munca s-ar fi dublat. O nouă negociere a rezolvat situaţia. Dar, tot eu sunt cel care a fost „gură-cască”. Puteam să fi studiat costurile de expediţie (prin curierat) şi să văd exact ce anume comand, în limita greutăţii admise. Cărţile, oricum le-aş fi comandat, dar poate mai târziu.
  • Telefoanele. Altă neatenţie, altă neglijenţă. Sunt zile când comunic mai mult la telefon. Cei care mă ştiu, ştiu că evit pe cât posibil telefoanele şi prefer internetul pentru comunicaţii. Sunt însă situaţii când folosesc mai mult telefonul. Nefiind eu mare iubitor al telefoanelor care emit radiaţii nocive, reduc la maximum utilizarea. Totuşi, acum, s-au descărcat şi am avut nevoie. Curieratul rapid, te anunţă telefonic la sosirea coletelor. Aşa se face că, din două telefoane, am ajuns… fără telefon şi astfel, am întârziat din neglijenţă, livrarea. Acum, când scriu aceste rânduri (Marţi, 05 octombrie 2021), totul s-a rezolvat cu bine.

Fenomen interesant…

Un fenomen interesant pe care mi-este imposibil să îl ignor:

În vreme ce gigantul Facebook a clacat lamentabil, un alt mare operator de servicii, Poşta Română şi alt serviciu de curierat similar Prioripost, au funcţionat foarte bine, în ciuda Câmpului generat de Mercur.

Prin urmare, există condiţii particulare la nivelul unor organizaţii, care fie o pun în situaţia de a întregistra pierderi mari, fie rămân neafectate de acest front de undă, generat de mişcarea lui Mercur.

Aşadar, unele legi cosmice, pot fi evitate. Evident, despre încălcarea lor, nici poveste! Dar, după cum se vede, ele pot fi ocolite, fără ca aceasta să ne conducă la consecinţe neplăcute, la pagube de un fel sau altul.

Şi atunci, îmi pun şi eu întrebarea:
Cum este mai înţelept: să mă complac în ignoranţă şi să dau vina pe una şi pe alta, sau să mă instruiesc, să observ cum funcţionează Universul şi „să mă sui în barca potrivită”, în conformitate cu nevoile mele, atât momentane cât şi pe termen mediu sau lung?

Închei precizând intervalele retrogradării lui Mercur, preluate de pe blogul lui Monica Stănescu:

PRE-Retrogradare: 6 septembrie – 27 septembrie 2021;

Retrogradare: 28 septembrie – 16 octombrie (în Balanţă) 2021;

POST-Retrogradare: 17 octombrie – 2 noiembrie 2021;

TOTAL INTERVAL: 6 septembrie – 2 noiembrie 2021.

[https://vibratianumerelor.wordpress.com/2021/01/24/retrogradari-mercuriene-cand-sa-ti-faci-planuri-in-2021/]

Cu cele mai bune gânduri, Şerban.