Uitându-mă la primul meu blog, „Monica’s 10”, , zâmbeam… Pentru că atunci am făcut public pentru prima oară câteva lucruri despre mine. Şi pentru că da, abia în urmă cu peste 10 ani în urmă am ajuns să mă cunosc. Poate că a fost mai bine aşa!
Ce s-a schimbat de atunci şi până acum, în 2021? Destul de multe, având în vedere că m-am focalizat mai mult pe ce se petrece în interiorul meu, decât în afara mea. Doar aşa pot spune mai multe aici, acum; câteva lucruri în plus despre mine.

  1. Învăţ pe extreme. Adică unele lucruri le pricep foarte uşor (şi le pot explica şi celor care îmi solicită ajutorul), iar altele cumplit de greu (de ce uneori solicit ajutor din afara mea).
  2. Folosesc scrisul, din trei motive: pentru a-mi stăpâni mulţimea de gânduri, pentru clarificări şi pentru a reţine.
  3. Pot scrie doar în anumite condiţii. Liniştea sufletească e doar una din condiţii. O alta este să stau departe de orice fel de influenţe sau distrageri.
  4. Sunt curioasă din fire. Este motivul pentru care pun întrebări deranjante uneori.
  5. Prefer să fac parte din grupurile în care se poartă dialogul. Cu alte cuvinte, mă îndepărtez din grupurile (inclusiv de persoanele) care îmi neglijează punctul de vedere sau, mai grav, îl resping sau combat.

Cam atât. Deocamdată. Dacă mai descopăr ceva, voi completa pe parcurs.