Este sănătos să bem apă din vase de cupru?

Întrebare:

Vă rog o părere legat de băutul apei din carafă/ sticlă de cupru. Este sănătos sau nesănătos?

[Alina Florescu]

Precizări

Este mult de discutat aici. Subliniez faptul că, din perspectivă legală, informaţiile pe care le ofer, ies din categoria „recomandări medicale” sau „sfaturi medicale”.

Pentru aşa ceva, adresaţi-vă specialiştilor (medici) acreditaţi oficial.

Informaţiile pe care le ofer, sunt informaţii care au fost şi pot fi verificate fie prin experienţă directă, fie în laboratoarele de cercetare ştiinţifică şi sunt validate printr-o experienţă îndelungată, timp de secole, de multe generaţii ale înaintaşilor noştri.

Acestea fiind spuse, hai să vedem acum ce putem spune despre apa dintr-o cană (vas) din cupru.

Rezonanţa cuprului (Mendeleev, Cu)

Cuprul (Cu), potrivit tradiţiilor spirituale, rezonează cu planeta Venus. Acest lucru a fost cunoscut timp de mii de ani şi explicaţia faptului că multe bijuterii din patrimoniul universal sunt din cupru (aramă), constă în faptul că acest metal, amplifică rezonanţa cu ENERGIA INIMII.

Cu toate acestea, îmi permit să atrag atenţia asupra unei vorbe înţelepte: „Ce-i prea mult, strică!„. Prin urmare, ORICE EXCES DĂUNEAZĂ!

Apa ca agent de stocare şi transport

Apa, ca agent de stocare şi transport, poate stoca o anumită formă de energie sau alta. Experimentele dr. Masaru Emoto, sunt destul de explicite, există fotografii care demonstrează că, apa stochează atât vibraţii disonante cât şi vibraţii armonioase, deci în cazul nostru particular, într-o anumită măsură, apa stochează vibraţia specifică cuprului, adică, Energia Inimii sau a plantetei Venus.

Astfel, putem consuma această apă şi vom putea beneficia de o amplificare TEMPORARĂ a acestei energii deosebite, care este Energia Venus sau Energia Inimii. Îmi permit însă să subliniez faptul că FĂRĂ O MUNCĂ DE AUTOCUNOAŞTERE A CELUI CARE EXPERIMENTEAZĂ, această metodă, este la fel de inutilă ca şi cititul de cărţi la grămadă.

Ceea ce contează, este CONŞTIENTIZAREA şi ACŢIUNEA care transformă informaţia în ceva concret, material. Cum se poate lucra cu Energia Inimii, am prezentat în cursul 26, „Lumina Interioară„.

Ce este sănătos?

Din nefericire, este imposibil de oferit o formulă universal valabilă pentru „Ce este sănătos„. Pentru unele persoane, ceva poate fi benefic, altfel spus „sănătos”. Pentru altele, aceeaşi substanţă, aliment, energie, poate fi dăunătoare, uneori chiar periculoasă.

Este Energia Inimii dăunătoare?

Din păcate, răspunsul la această întrebare depinde de la un caz analizat la altul.

Ceea ce pot afirma cu certitudine, este că EXCESUL DĂUNEAZĂ.

Ce vreau să spun prin asta, este următorul lucru:

Unii oameni, au nevoie de o anumită doză de „Ceva”. În cazul nostru, Energia de pe Anahata Chakra.

Este valabil însă la orice. Iată un exemplu:

Atunci când mergi la un medic pentru o afecţiune cunoscută şi obţii un tratament, elementul cel mai important este ADMINISTRAREA („posologie”). Adică, de câte ori pe zi şi ce în cantitate, precum şi dacă este cazul, modurile de administrare particulare.

Pentru unii oameni, poate fi suficientă o pastilă la două zile sau chiar la mai multe. Pentru alţii, poate fi necesară o aceeaşi pastilă, dar la fiecare 6 ore. Asta înseamnă că orice medic cu probitate profesională, ţine seama de caracteristicile particulare ale organismului pacientului şi de aceea, reţetele sunt unice, chiar şi când vorbim despre una şi aceeaşi afecţiune şi unul şi acelaşi medicament:

DOZAJUL, CONTEAZĂ!

Iar această doză OPTIMĂ, este unică, ea depinde de o multitudine de factori care sunt specifici fiecărui om, fiecărei Fiinţe până la urmă. De aici, rezultă că DOZA OPTIMĂ, poate fi determinată doar analizând fiecare caz în parte, pe baza unor analize detaliate şi a unui studiu de caz foarte detaliat. Mai mult decât atât, în opinia mea, oricât de detaliat ar fi studiul, un specialist cu verticalitate morală şi înaltă probitate profesională, este dator să amintească pacientului că, DECIZIA FINALĂ ÎI APARŢINE şi că, în orice situaţie există riscuri, riscuri pe care şi le poate asuma EXCLUSIV cel care solicită un tratament sau altul.

Prin urmare, orice „leac”, presupune asumarea unor responsabilităţi atunci când îl foloseşti, presupune anumite precauţii, chiar dacă este vorba despre ceva foarte cunoscut. Oricând poate să apară ceva necunoscut, care să schimbe semnificativ datele problemei.

Importanţa materialului

Ca absolvent al unei facultăţi de metalurgie, îmi pot permite să subliniez că există un aspect extrem de dificil de soluţionat în practică, altfel decât la nivelul unor activităţi organizate. Altfel spus, este nevoie de cooperarea mai multor oameni interesaţi să cerceteze fenomene de acest gen.

Iată doar un aspect, care poate conduce la situaţii impredictibile şi uneori, chiar la situaţii grave.

Compoziţia aliajului.

Foarte puţină lume ştie că de fapt, ceea ce se găseşte în uzul comun, în magazine, este cu totul altceva decât „vase din cupru”.

Este important de ştiut că în fapt, acele vase roşiatice, sunt ALIAJE CU BAZĂ CUPRU, aceasta însemnând că în compoziţia lor chimică, se găsesc şi alte elemente decât cuprul, iar cuprul are ponderea cea mai mare.

Din nefericire, între elementele cu care este realizat materialul respectiv „bronzul”, intră cel mai des, ALUMINIUL.

Cuprul în sine, este un metal foarte scump iar pentru a îl folosi în felul precizat în întrebare, este nevoie de CUPRU DE PURITATE MAXIMĂ, Cu 999, ceea ce înseamnă de puritate de laborator, adică, 99,999% Cupru.

Folosind vasele cu aspect roşu din comerţ, ne expunem unor riscuri destul de mari.

Ca exemplu, vasele din aluminiu sau care conţin aluminiu, în timp, duc la OSTEOPOROZĂ. De ce se comercializează atunci acest fel de vase?

Îmi este imposibil să ofer un răspuns de bun simţ. Există studii ştiinţifice detaliate care demonstrează că vasele din aluminiu folosite în prepararea hranei, produc daune majore. Cu toate acestea, în loc să fie interzisă folosirea acestui metal în uzul alimentar, el are o răspândire din ce în ce mai mare. Foliile alimentare, sunt din ALUMINIU.

Am făcut aceste precizări, deoarece ESTE TOTAL NERECOMANDABIL să folosim aşa-numitele „vase din cupru” pentru a prepara „apă de cupru”, deoarece acea apă va rezona într-o proporţie oarecare cu cuprul dar şi cu ALUMINIUL. Efectul negativ al Aluminiului, va fi doar în parte compensat de vibraţia cuprului şi rezultatul final, este de fapt o pierdere de vreme şi o iluzie a vreunui efect benefic.

Efectele reale, sunt imposibil de detectat altfel decât într-un mediu organizat (echipă de cercetare), format din oameni pasionaţi şi îndrăzneţi şi cu un nivel de educaţie şi de practică, mult peste medie.

Toate experimentele pe care le-am făcut de-a lungul anilor şi continui să le fac, înseamnă ASUMAREA UNOR RISCURI, pe care le evaluez pe baza experienţei acumulate şi pe baza unor metodologii puse la punct în ani de muncă cu mine însumi şi mii de ore de observare atentă, jurnalizarea efectelor şi a condiţiilor de efectuare a experimentelor.

Ce vase am putea folosi?

Potrivit cunoştinţelor mele de metalurgie, NICI UN VAS din comerţ.

Toate conţin fie Aluminiu, fie Staniu (Sn sau „Cositor”) şi din acest motiv, frecvenţa de rezonanţă este puternic modificată.

Cuprul de puritate de laborator, este inaccesibil chiar şi unui om cu venituri medii. Tehnologia de producere a cuprului de înaltă puritate, este electroliza repetată (cupru electrolitic) iar costurile de producere a acestui tip de materiale, sunt exorbitante pe de o parte, pe de altă parte, sunt monitorizate de stat, iar utilizarea acestor materiale, este permisă doar cu aprobări speciale şi în condiţii speciale, sub supravegherea autorităţilor.

Cum putem obţine rezultate interesante?

Am prezentat în cursul 26, „Lumina Interioară„, o serie de experimente de ÎNCĂRCARE A APEI CU ENERGIA INIMII.

În opinia mea, este cea mai sigură metodă de a lucra cu această energie.

Mai mult decât atât, fiind vorba despre o experienţă PERSONALĂ, validitatea informaţiilor obţinute, este cea mai ridicată cu putinţă şi are cea mai înaltă SPECIFICITATE: vi se potriveşte cel mai bine, pentru că este realizată specific de către dumneavoastră.

Până la urmă, ceea ce interesează, este să folosim ENERGIA! Cum anume obţinem amplificarea acestei energii, este secundar în acest caz. Alegerea mea, se va opri întotdeauna asupra tehnicii sau a metodei de lucru care implică în cea mai mare măsură aptitudinile Fiinţei mele şi în cea mai mică măsură, resurse EXTERIOARE, cum ar fi de pildă în cazul discutat aici, vase dintr-un material practic necunoscut, chiar dacă presupunem că îl cunoaştem.

Atunci când vorbim despre sănătate, a lucra cu nenumărate presupuneri, este cea mai dăunătoare metodologie posibilă.

Cu cât facem mai puţine presupuneri, cu atât marja de eroare, posibilitatea de a face greşeli grave, este mai mică. Sunt principii de bază ale cercetării.

Iar ceea ce ne interesează atunci când facem o experienţă, este să avem cât mai puţine posibilităţi de a greşi, de a obţine rezultate negative.

Chiar şi aşa, tot există riscuri care trebuie asumate. De aceea am spus că este preferabil LUCRUL ÎN ECHIPĂ.

Când lucrez împreună cu soţia mea (cu Monica), ne observăm reciproc, comunicăm, analizăm observaţiile şi concluzionăm doar pe baza acelor obsevaţii care se dovedesc a putea fi verificate în mod repetat.

Cu drag, Şerban