Încep acest nou articol precizând clar că, fiecare dintre aceste metode este NECESARĂ!

Ceea ce trebuie înţeles, este faptul că, fiecare dintre aceste metode corespunde unui anumit stadiu al dezvoltării fiecăruia dintre noi.

Acum, eu am nevoie să îmi EXPANSIONEZ CONŞTIENŢA, deoarece am petrecut o perioadă de mulţi ani EXPLORÂND Realitatea Multidimensională şi am acumulat o experienţă interioară care acum, este încă într-un stadiu foarte fragmentat. De aceea, am nevoie SĂ INTEGREZ toate aceste informaţii şi experienţe.

Pentru mine cel puţin, procesul de integrare poate fi plastic exprimat prin comparaţia cu procesul de editare video, când pui cap la cap fotograme, clipuri video, clipuri audio şi CONSTRUIEŞTI O POVESTE, din care fiecare element din compunerea poveştii, reprezintă un fragment.

Pentru un scriitor, este ceva similar cu punerea cap la cap a cuvintelor în propoziţii, a propoziţiilor în fraze, pentru a construi un fragment de text. Ceva mai târziu, când fragmentele de text s-au înmulţit, ai nevoie să le INTEGREZI într-o poveste: ASTA ESTE EXPANSIUNEA CONŞTIENŢEI: PROCESUL DE INTEGRARE A EXPERIENŢELOR DISCRETE.

Metoda Expansiunii Conştienţei

Această metodă de cunoaştere şi în special de AUTOCUNOAŞTERE, are rolul de a INTEGRA, de a „absorbi” într-o sferă amplă, fragmentele de experienţă personală directă şi în egală măsură, fragmentele de experienţă ale altor oameni, ÎNTR-UN ÎNTREG UNITAR, FUNCŢIONAL, ARMONIOS, MULTIDIMENSIONAL.

Această metodă, are rolul de a INTEGRA cunoaşterea SENZORIALĂ, cu cunoaşterea EXTRASENZORIALĂ, adică, acea formă de cunoaştere pe care o dobândim experimentând funcţiile şi aptitudinile (capacităţile) CORPULUI ENERGETIC.

Corpul de cunoştinţe care se acumulează prin cunoaşterea Corpului Energetic, a anatomiei sale specifice, a aptitudinilor sale particulare (telepatie, telekinezie, psihokinezie, cronoplastie, clarvedere, clarauz, clarmiros, clarviziune şi multe altele), aşa numitele „capacităţi extrasenzoriale” şi prin experimentarea directă a acestor capacităţi, rezultă într-o primă etapă, FRAGMENTE DE CUNOAŞTERE. Le putem numi „filmuleţe” sau „clipuri”.

Aceste cunoştinţe, aceste experienţe, necesită INTEGRAREA lor într-un tot unitar, necesită CONSTRUIREA UNEI IMAGINI DE ANSAMBLU COERENTE.

Altfel, ele ne vor încurca şi ne vor împinge în zona incertitudinilor, a nesiguranţei şi de aici mai departe, vom cădea pe primul nivel de Conştienţă, cel guvernat de Creierul Reptilian.

Pentru a putea trece de la evoluţia prin Salturi în Conştienţă la evoluţia prin Expansiunea Conştienţei, este necesar să activăm ANAHATA CHAKRA şi să folosim formaţiunile neurale numite „Creierul Cardiac” şi respectiv „Lobul Prefrontal„.

Aici intervine conceptul Centrul Fiinţei, despre care am discutat în Cursul video 31 „Centrul Fiinţei„, iar ca metodă de lucru, am prezentat informaţiile în Cursul video 26, „Lumina Interioară„.

Acum, cred că devine mai clar care este rolul exerciţiilor prezentate în Cursul video 3, „Realitatea Interioară„, Cursul video 20, „Respiraţia Conştientă” şi respectiv Cursul video 26, „Lumina Interioară„.

Fără îndoială că MEDITAŢIA, sau INTROSPECŢIA, sau LUCRUL CU REALITATEA INTERIOARĂ, reprezintă METODA PRACTICĂ prin intermediul căreia acumulăm cunoştinţele legate de CORPUL ENERGETIC şi de REALITĂŢILE PARTICULARE ale acestui corp.

Am realizat mai multe cursuri video referitor la Realitatea Interioară, la Recunoştinţă, la felul în care ne construim şi ne RECONSTRUIM REALITATEA INTERIOARĂ, prin intermediul NARAŢIUNILOR, acele poveşti pe care fie le preluăm fie le CREĂM NOI ÎNŞINE şi pe care le acceptăm ca fiind REALITATEA.

A păstra însă în noi înşine o REALITATE FRAGMENTARĂ, este contraproductiv, deoarece vom acţiona HAOTIC în situaţiile cu care ne confruntăm, vom juca roluri diferite, de cele mai multe ori NEPOTRIVITE SITUAŢIEI, iar ulterior, vom ajunge să ne întrebăm „Ce a fost cu mine?” „De ce m-am purtat aşa?„. Mulţi pun aceste episoade din viaţa lor pe seama „posesiunilor demoniace”, „sindromul dublei personalităţi„, „Sindrom discordant” dar acestea sunt în fapt forme de FUGĂ DE REALITATE, un MECANISM COMPENSATORIU, „coping mechanism”, în literatura engleză de specialitate.

Aceste momente de dificultate, trebuie identificate în timp util şi cel care se confruntă cu ele, are nevoie să treacă de la explorarea Realităţii prin metoda Saltului în Conştienţă la cea a EXPANSIUNII CONŞTIENŢEI.

Acest lucru, este preferabil să se desfăşoare într-un context potrivit, adică, într-un grup de lucru, în care toţi membrii sunt interesaţi să EVOLUEZE, s-au confruntat cu diferitele fenomene inexplicabile iniţial şi au reuşit să integreze într-o măsură oarecare aceste FRAGMENTE DE REALITATE, în Realitatea Interioară.

Aceste din urmă articole, sunt concepute tocmai pentru a oferi INSPIRAŢIE şi O ORIENTARE celor care se confruntă cu situaţii ca cele descrise aici pe de o parte şi pe de altă parte, este o confirmare a faptului că suntem mai mulţi oameni care sunt interesaţi de AUTOCUNOAŞTERE, deci, există şi răspunsuri pe care le-am putut formula, există şi un cadru de discuţie (Cursul video, celelalte cursuri din cadrul Şcolii ZENLA, webinarele săptămânale) şi NE AJUTĂM UNII PE ALŢII, în acest dificil proces numit EVOLUŢIE.

Să ne vedem cu bine! 🙂

Şerban