Lumea lui Ainival

 

Atunci când te-ai născut într-o lume în care îți găsești cu greu loc, tot ce-ți mai rămâne de făcut, este să-ţi creezi lumea potrivită cu tine.

(Monica Stănescu, Astrolog, Numerolog, Trainer)

Citeam pe undeva pe net şi pe urmă, l-am auzit pe Simon Sinek zicând într-o conferinţă, poate şi în TED-ul care l-a făcut celebru, asta:

Marile invenţii ale lumii, au fost realizate de oameni obişnuiţi care, neştiind că ce vor ei este imposibil, s-au preocupat atât de mult de ceea ce voiau, încât au reuşit.

Fără să am pretenţia că „am reuşit„, asta, doar posteritatea poate, (eventual) să descopere, să confirme afirm doar că am muncit să construiesc o altă lume, în care am descoperit că de fapt trăiam fără să fi ştiut, de peste 52 de ani.

Dintr-o altă perspectivă, se poate spune la fel de bine că, acea lume m-a descoperit pe mine.

Avanpremieră

Viaţa e complicată şi totuşi, există „culoare” ale Existenţei, pe care toate „se învârt” altfel. Timpul curge altfel, evenimentele se înlănţuie după reguli imposibile, posibilul devine imposibil şi imposibilul, posibil, fără vreo aparentă logică. Şi totuşi, se petrece, ca să-l parafrazez pe Galileo Galilei. De fapt, multe se petrec, după reguli invizibile şi aparent, imposibile…

Cam asta simt acum: parcă o uşă s-a deschis. Ce este dincolo de tocul uşii? O să fie mai „rău”, mai „bine”?

Cândva, aceste două culori, îmi erau suficiente. Acum simpla împărţire a evenimentelor vieţii în „Bune – Rele”, mi se pare ceva prea primitiv şi prea depărtat de Marea Realitate. Şi totuşi, sunt miliarde de oameni în jurul meu care trăiesc în această lume bicoloră: „Ori e Albă, ori e Neagră!”. Şi cunosc cel puţin câteva zeci de variaţiuni pe aceeaşi temă… O simfonie, scrisă cu doar două note? Ori e caldă, ori e rece?

Principiile Hermetice, ne învaţă că

‘Toate Paradoxurile pot fi conciliate’ şi

‘Orice Adevăr, este o minciună şi orice Minciună, este un Adevăr’…

(Fragment din Lumea lui Ainival, volumul I: Cartea Angelei)

Până ieri, totul a fost ceva subţire, ca un vis; ca o adiere de vânt; ca o şoaptă, care se poate risipi în eternitate, mult înainte ca visul să poată fi observat…

Astăzi, 06 septembrie 2021, este o carte pregătită să iasă din tipografie.

Pe moment, doar coperta este disponibilă.

Pentru cei interesaţi, aici, în această secţiune a blogului, vor apare informaţii şi noutăţi.

 

Coperta cărţii Lumea lui Ainival: Cartea Angelei