– prima parte aici –
Într-un fel, această menire arată direcţia dată de Mijlocul Cerului din astrograma natală. Reiau aici câteva amănunte legate de acest MC pentru cei care cunosc foarte puţine din astrologie. MC este ca acul care indică nodul nord de la o busolă obişnuită, doar că această busolă se află în interiorul nostru. Indică CE anume e de făcut, iar zodia aflată pe cuspida MC indică CUM. Este rolul pe care îl avem de îndeplinit în societate în această viaţă. Poate fi vorba în egală măsură atât despre „lecţii” (experienţe) pe care le învăţăm (trecem), cât şi despre ce dăm şi putem da mai departe celorlalţi. Poate fi vorba despre atitudini. Poate fi vorba despre competenţe. Poate fi vorba despre informaţii. Oricum, ideea este că această menire personală include şi departajarea!
Reiau acum un fragment din prima parte a articolului dedicat menirii personale.
„Vezi ce ţi se potriveşte, iar dacă ai ales numerologia ca metodă de autocunoaştere, abia atunci citeşte mai departe. Altfel opreşte-te aici. Contemplă viaţa ca atare. Poţi trăi şi fără să ştii aceste lucruri”
Deci iată care sunt subiectele şi/sau obiectivele pe care le avem de urmărit în această viaţă şi motivul pentru care ne-am născut.
Menirea 1 (MC în Berbec sau Capricorn).
Ai de experimentat/învăţat cum să fi „liderul”, conducătorul. Te-ai născut să fi cel care inspiră, care dă tonul, cel care pune lucrurile (inclusiv persoanele) în mişcare. Acest lucru înseamnă să-ţi dezvolţi o perspectivă multă mai largă, un mod de a percepe lucrurile la un alt nivel, ceva de genul „omul/direcţia potrivit/ă la locul/momentul potrivit”. Înseamnă să gândeşti, să vorbeşti şi să acţionezi ca şi cum eşti atât „cauza” cât şi „efectul”. Deci înseamnă să îţi asumi în egală măsură, atât drepturi cât şi responsabilităţi!
Menirea 2 (MC în Taur sau Vărsător).
Oricât ai încerca să faci unele lucruri de unul/una singur/ă, munca şi efortul depus este titanic, iar costurile (indiferent dacă e vorba de un succes sau de un eşec) sunt uriaşe.
De ce? Pentru că menirea ta este să înţelegi valoarea cooperării, a colaborării, a implicării într-un grup, echipă şi/sau un parteneriat. Sau chiar a unei simple prietenii. Cam ce ar înseamna toate aceste lucruri? Înseamnă „dialog”, „înţelegere”, „respect”. Deci ai de învăţat să stai de vorbă ŞI cu tine, să te iubeşti şi să te accepţi aşa cum eşti. Apoi să te stimezi şi să te respecţi în primul rând pe tine înainte de a cere astfel de lucruri de la ceilalţi.
Menirea 3 (MC în Gemeni sau Peşti).
Aparent, această menire seamănă cu prima menire. Doar aparent, pentru că menirea ta ţine de „frumos”, de „artă”, de „estetică” în loc de leadeship. Deci este vorba despre modul în care îi inspiri pe ceilalţi, în care îţi foloseşti energia creativă, iar toate aceste lucruri le poţi face doar stând departe de orice fel de influenţe.
Acest lucru înseamnă să-ţi descoperi care îţi sunt talentele şi abilităţile native, să le cizelezi prin practică, iar apoi să devii un adevărat mentor sau expert. Şi mai departe? Le dai celor interesaţi din ce ai învăţat de-a lungul acestui drum! Mai exact, ce ai învăţat tu însuţi de la stadiul de ucenic/începător şi până la artist/maestru.
Pentru că da, în interiorul tău se află un artist „adormit”. Poţi fi orice! Poţi fi un poet, un scriitor, un pictor, un cântăreţ, dansator, compozitor, orator, un bucătar, un croitor, zidar, astrolog sau un frizer. Lumea fără acest „frumos” şi fără „armonie”, s-ar transforma într-o lume de roboţi cu forme umane!
Menirea 4 (MC în Rac).
O astfel de menire este simplă. Uşoară în niciun caz! Pentru că înseamnă să descoperi atât avantajele cât şi dezavantajele acestui plan fizic, inclusiv drepturile cât şi responsabilităţile legate strict de el.
Cam ce înseamnă acest lucru? În primul rând înseamnă să înţelegi că această realitate fizică există, iar ea începe chiar de la corpul tău cel fizic. Apoi înseamnă să înveţi ce înseamnă „stabilitate”, „rutină”, „continuitate” şi cât sunt de importante aceste lucruri în această lume fizică. Mai înseamnă să-ţi dezvolţi discernământul, astfel încât să-ţi poţi da seama cine eşti, ce poţi face, ce poţi avea, astfel încât să poţi alege conştient în ce te poţi implica, inclusiv cu ce fel de rezultate. De ce? Pentru că alegerile inconştiente sunt nepractice. Te pot conduce către pierderea contactului cu realitatea imediată (cu tot ce include ea), iar cu timpul îţi poate produce pierderi sau pagube, indiferent dacă e vorba de pierderi tangibile sau intangibile.
Menirea 5 (MC în Leu).
Menirea ta este să-ţi descoperi şi să-ţi obţii „libertatea”. În primul rând să o descoperi în interiorul tău, apoi să o doreşti şi să acţionezi ca atare. Teoretic! Practic? Înseamnă să aduci armonia în viaţa ta! De exemplu să stabileşti o armonie între viaţa personală (familie) şi cea publică (carieră). Sau o armonie între „banii, valorile, bunurile mele” şi ale altuia/altora. Sau între cine sunt/fac „eu” şi cine eşti/faci „tu”. Doar aşa poţi înţelege subtila diferenţă dintre „compatibilitate” şi „complementaritate”.
Toate acestea înseamnă să-ţi dezvolţi şi să-ţi extinzi propria conştienţă, prin conştientizarea naturii duale a tuturor lucrurilor din acest Univers, deci atât a semănărilor cât şi a diferenţelor. Toate acestea conduc către acea libertate interioară căutată şi dorită.
Menirea 6 (MC în Fecioară).
Menirea ta seamănă oarecum cu menirea 3 şi sună cam aşa: „să gândeşti, să spui şi să faci în sincronicitate”. Deci cel puţin din punct de vedere teoretic, poţi face orice! Cu o singură şi unică condiţie! Să înveţi să-ţi asumi ŞI răspunderi în loc să fugi de ele sau să le eviţi. Pentru că indiferent de rezultatul obţinut, deci de eşec sau reuşită, aparţine tuturor celor care s-au implicat.
Fiecare dintre noi avem încă de la naştere atât drepturi cât şi responsabilităţi. Fiecare dintre noi este 100% responsabil de tot ceea ce atrage în viaţă, deci de tot ceea ce i se întâmplă, iar această responsabilitate este strict personală. Acţionăm cu gândul, cu vorba, cu fapta. Indiferent de ce facem, de cum sau cât facem, producem efecte. Deci menirea ta este tocmai asumarea de efecte, de consecinţe, de rezultate obţinute, indiferent dacă sunt plăcute sau neplăcute, mai ales dacă sunt o consecinţă a unor decizii/acţiuni ale tale! Indiferent de faptul că au fost făcute într-o relaţie apropiată, un parteneriat sau într-un grup, este irelevant. Important este că rezultatele obţinute aparţin tuturor celor implicaţi!
Menirea 7 (MC în Balanţă).
Menirea ta este să treci dincolo de aparenţe, să descoperi, să vezi şi să înţelegi ce se află în fundal, în spatele „scenei” lumii fizice. Este vorba de lumea esoterică, de spiritualitate, de metafizică. Pentru o astfel de menire sunt mai multe posibilităţi şi multe metode prin care poate fi abordată această lume intangibilă şi imperceptibilă, iar viaţa te va conduce prin tot felul de evenimente şi experienţe până când reuşeşti să înţelegi şi să accepţi (şi) aşa ceva.
Câteva exemple de metode cunoscute: „cititul” printre rânduri, limbajul non-verbal, practicarea oricărei forme de educaţie spirituală (reiki, yoga, astrologie, tarot, ş.a.m.d.).
Menirea 8 (MC în Scorpion).
Aparent (doar aparent!) seamănă întrucâtva cu menirea 4, deci menirea ta se află în legătură directă cu planul fizic, doar că pe o nişă ceva mai restrânsă.
În principiu este vorba despre stabilirea unor obiective clare şi cu rezultate concrete, şi evitarea celor de genul „viselor cu ochii largi deschişi”. În practică este vorba despre transformarea unor idei (subiective!) şi aducerea lor într-o realitate (obiectivă!).
Un exemplu de un astfel de subiect: finanţele. Tot ce se învârte în jurul acestui subiect ori te ţine treaz/ă noaptea, ori te determină să te trezeşti înaintea cocoşilor, ori… Amândouă. Viaţa îţi aduce destul de multe evenimente şi situaţii în care fie câştigi prea mult, fie pierzi prea mult. Până când? Până când îţi dezvolţi capacitatea de rezilienţă, mai ales în legătură cu acest „subiect”. Pentru că poţi şi pentru că se poate.
Menirea 9 (MC în Săgetător).
Într-o lume în care se provoduieşte mai ceva ca pe o mantră ideea de „iubire necondiţionată”, o lume în care, paradoxal, simpla existenţă în bune condiţii a corpului fizic este teribil de condiţionată, menirea ta este să cunoşti, să simţi şi să percepi „iubirea” în tot ceea ce există, a existat şi va exista vreodată.
Ceva mai direct spus, este vorba despre educaţie, o altfel de educaţie decât cea predată în sistemul clasic de învăţământ. Menirea ta este să descoperi „condiţionările”, a mentalităţilor şi a credinţelor care împiedică şi ridică obstacole. Şi evident, să împărtăşeşti celorlalţi cele învăţate!
Mă opresc aici deocamdată. Îţi mulţumesc pentru că ai avut răbdare să citeşti până la final, iar dacă printre cunoscuţii tăi se află cineva interesat de astfel de informaţii, distribuie.
Până la o nouă întâlnire, îţi urez:
Mult succes în autocunoaştere!
Monica Stănescu, 17.01.2021
*****************
S-ar putea să te intereseze şi:
Gratuite
Cursuri
Consultanţă şi consiliere
*****************
sursă imagine: quotefancy.com