Programarea pentru Consiliere-Consultanţă

În acest articol, mă strădui să ofer informaţiile necesare celor care apreciază că au nevoie de serviciile mele şi respectiv ale lui Monica (Astrologie, Numerologie).

Ce înseamnă „Dezvoltare Personală”

Fără să lungesc vorba prea mult:

Dezvoltare Personală, înseamnă CÂT TIMP ALOCI STUDIULUI ŞI PRACTICII AUTOCUNOAŞTERII ŞI AUTOINSTRUIRII.

Prin urmare, cred că este foarte clar despre ce este vorba aici: EFORTUL TĂU ZILNIC, efortul pe care îl faci SPRE BENEFICIUL TĂU.

Direcţiile de dezvoltare

Principalul scop al muncii cu tine însuţi, trebuie să fie acela de a deveni PROPRIUL TĂU STĂPÂN. Pentru a ajunge la asta însă, este necesară pe lângă o muncă TITANICĂ INDIVIDUALĂ şi foarte mult ajutor; cât de mult se poate.

Primul lucru care trebuie înţeles, este faptul că, DEZVOLTAREA, înseamnă CUNOAŞTEREA PSIHOLOGIEI OMULUI.

Spre deosebire de înţelesul comun al termenului „Psihologie”, ADEVĂRATA PSIHOLOGIE, şi semnificaţia REALĂ a acestui termen, este cea definită de Piotr Demianovici Uspenski în lucrareaPsihologia posibilei evoluţii a omului„. Fără să intru în detalii, lucrarea este o sinteză a ceea ce omul POATE DEVENI, dacă depune un foarte mare efort şi încă unul constant, sistematic, perseverent. Altfel spus, vorbim despre o muncă CU SINE INTENŢIONATĂ, în sensul DEZVOLTĂRII.

Fără această muncă cu sine, orice dezvoltare iese din discuţie. O ştiu din experienţă proprie, iar asta înseamnă că fac această muncă cu mine însumi deja de mulţi ani; de decenii, adică.

Cele trei direcţii care trebuie dezvoltate armonios, sunt următoarele:

  1. Informaţiile. Trebuie să te informezi CONTINUU. Poate suna paradoxal să punem problema informaţiilor, acum în „Era Informaţiei”, când aparent, există tone de informaţii disponibile gratuit pe internet. Lucrurile par astfel doar la suprafaţă. A colecţiona informaţii de-a valma, duce la blocaje de tot felul şi la o listă întreagă de consecinţe negative, între care greşita înţelegere a unei situaţii, a unui fenomen, epuizarea, lipsa de energie, apatia, surmenajul, bolile, blocajul intelectual, sunt doar câteva aspecte. Astfel, fără o ghidare AVIZATĂ a ceea ce citim, vizionăm sau ascultăm, vom risipi decenii la rând în căutarea a ceea ce este valoros şi mai ales, VERIFICABIL. Cei mai mulţi oameni, au prostul obicei de a crede orice, fără să îşi pună întrebări, fără SĂ VERIFICE EI ÎNŞIŞI informaţiile obţinute. Şi de aici, rezultă o multitudine de consecinţe negative, pe care le constatăm cu toţii cu mare uşurinţă. Manipularea şi denaturarea Adevărurilor, de aici vin: disponibilitatea majorităţii de a crede orice, fără nici un fel de verificare PERSONALĂ. În mod uzual, acceptarea fără verificare a unei afirmaţii, se numeşte CREDULITATE.
  2. Cunoaşterea. A deţine un volum impresionant de informaţii, poate părea o performanţă. Din nefericire pentru cei care cred în asta, situaţia este cu totul alta: a deţine munţi de informaţii, este ceva absolut inutil. Informaţia în sine, devine valoroasă abia când este transformată în CUNOAŞTERE. Iar transformarea informaţiei în CUNOAŞTERE, înseamnă A VERIFICA TU ÎNSUŢI, PRIN EXPERIENŢĂ PERSONALĂ, DIRECTĂ, toate ideile cu care vii în contact şi mai ales, PROPRIILE TALE IDEI. Dacă PRACTICA te conduce la un ADEVĂR VERIFICABIL şi în Interior şi în Exterior, abia atunci poţi spune că ai dobândit CUNOAŞTERE. Dar aceasta, este doar o parte a drumului.
  3. Înţelegerea. Foarte multă lume se limitează la Cunoaştere şi apreciază că aceasta este o mare performanţă în sine. Într-o anumită măsură, având în vedere efortul necesar dobândirii Cunoaşterii, poate fi spus că este o performanţă. Din perspectiva evoluţiei, a Dezvoltării Personale însă, ESTE DOAR O ETAPĂ NECESARĂ. Următoarea etapă, este TRANSFORMAREA CUNOAŞTERII ÎN ÎNŢELEGERE. Acest proces este şi foarte îndelungat durează toată viaţa, fără excepţie! şi foarte dificil, mai ales datorită felului în care suntem educaţi, timp de ani de zile, adică, fără o muncă susţinută în direcţia AUTOCUNOAŞTERII. Transformarea Cunoaşterii în Înţelegere, înseamnă încă un efort colosal depus, pentru a efectua NOI EXPERIENŢE, de această dată, pentru a VERIFICA PRIN PRACTICĂ, valabilitatea CUNOAŞTERII dobândite. Abia când Realitea Interioară se îmbogăţeşte şi obţinem confirmarea Cunoaşterii prin experienţe concepute şi realizate în mod INTENŢIONAT, putem spune că am încheiat un ciclu de muncă cu sine. Fără înţelegere, vom orbecăi prin hăţişurile de nepătruns ale ideilor şi ipotezelor şi asta, la cei mai mulţi, durează toată viaţa. A alerga din presupunere în presupunere, din idee în idee, ne consumă încet dar sigur, toate resursele şi toată viaţa. Am văzut asta mulţi ani şi la mine şi la mulţi alţii, aşa încât o spun din experienţă. Pe cale de consecinţă, avem nevoie de ghidare, de cineva care a trecut prin multe experienţe personale şi din acea experienţă acumulată a reuşit să obţină un anumit grad de ÎNŢELEGERE. Cel mai bun indiciu al dobândirii înţelegerii de către cineva, este NIVELUL DE RESPONSABILITATE. Altfel spus, omul care gândeşte corect, spune ceea ce gândeşte şi face ceea ce spune.

Ce ofer

Ceea ce pot oferi, se referă la cele trei aspecte menţionate:

  1. Informaţie verificată. Cum am mai spus şi mai sus, „informaţie” înseamnă ceva şi INFORMAŢIE VERIFICATĂ, înseamnă cu totul altceva. Astfel, la început, îţi voi recomanda să citeşti anumite cărţi, să vizionezi anumite materiale video. Acestea îţi vor asigura un anumit nivel al INFORMĂRII. Acesta este primul stadiu important: A FI BINE INFORMAT.
  2. Cunoaştere. Am citit foarte mult de-a lungul anilor. Aşa am aflat că, anumite informaţii constituie „balast”, în vreme ce alte informaţii, pot fi folosite şi mă conduc către un anumit nivel de cunoaştere şi chiar de ÎNŢELEGERE. Altfel spus, anumite informaţii, îmi permit să MĂ DEZVOLT, în vreme ce multe altele, îmi consumă resursele în mod nejustificat. Astfel, pot oferi această cunoaştere, sub forma unor recomandări privitoare la ce anume POŢI TU şi este NECESAR să faci pentru a putea ajunge la PROPRIA TA CUNOAŞTERE. Din păcate, sistemul „învăţământ de masă” aici, este absolut INOPERANT. Doar lucrul INDIVIDUAL dă rezultate şi chiar şi aşa, este imposibilă garantarea succesului, pentru că depinde de fiecare câtă seriozitate, câtă perseverenţă, cât efort pune în MUNCA CU SINE. Fiecare om este diferit, din multe motive. De aceea, procesul transformării informaţiei în cunoaştere, trebuie continuu modificat, astfel încât să corespundă nevoilor momentane ale acelui om cu care lucrez. Aplicarea unor „formule universale”, este imposibilă, pentru simplul motiv că fiecare om are particularităţile sale şi a ignora aceste fapte, duce la eşecuri în lanţ. Am simţit asta pe mine însumi, aşa cum am descoperit că şi munca cu sine şi lucrul de unul singur, sunt cumplit de anevoioase şi duc foarte greu la rezultate vizibile. O dovedeşte chiar seria de rezultate a sistemului de educaţie în masă, care este vizibilă pentru oricine observă cu atenţie: dezorientare, competiţie exacerbată, violenţe, incompetenţă, analfabetism funcţional, goană după bani şi putere, etc.
  3. Înţelegere. Din nefericire, ÎNŢELEGEREA, este ceva foarte personal, pentru simplul motiv că este REZULTATUL MUNCII CU SINE. Altfel spus, CUNOAŞTEREA, este ceva ce îţi aparţine. Ceea ce pot oferi, este imaginea cunoaşterii mele, pe care TU, o vei putea compara cu propria ta cunoaştere şi de aici, va rezulta un anumit GRAD DE OBIECTIVITATE al Cunoaşterii. Atunci când realizezi ÎNĂUNTRUL TĂU aceste CONEXIUNI, acest grad de obiectivitate mărit, SE NAŞTE ÎNŢELEGEREA. Practic, este vorba despre stabilirea conexiunilor interioare între elementele cunoaşterii, astfel încât IMAGINEA DE ANSAMBLU A CEEA CE ESTE (Adevărul, Realitatea Obiectivă), să se extindă. De aici se poate observa uşor că există grade de cunoaştere, aşa cum există grade de înţelegere diferite.

Programarea unei sesiuni de Consultanţă (Consiliere)

Citeşte explicaţiile de mai sus, cu foarte mare atenţie!

Dacă DUPĂ ce ai ÎNŢELES ceea ce este posibil să obţii de la mine, anume GHIDARE, te decizi să lucrezi direct cu mine, iată cum procedăm:

  • Înveţi să foloseşti platforma de videoconferinţe Zoom;
  • Îţi stabileşti clar şi detaliat SCOPUL în viaţă. O putem face şi împreună, dar va dura mai mult;
  • Îţi stabileşti clar şi HOTĂRÂT şi fără să revii asupra hotărârii, CÂT TIMP ALOCI ZILNIC MUNCII CU TINE ÎNSUŢI. În ce constă munca cu tine însuţi, putem discuta pe parcurs. Nevoile şi disponibilităţile sunt diferite de la om la om.

Dacă ai reuşit să faci cele de mai sus, atunci, îmi trimiţi un mail pe adresa de mail pe care am dat-o în descrierea fiecărui curs video serbanstanescu20[@]gmail.com (fără parantezele drepte!) cu subiectul „Solicit programare la o sesiune consiliere„. Alte mailuri, cu alt subiect, riscă să fie şterse fără a fi citite!

Pe adresa de mail de pe care am primit solicitarea de programare, vom continua să comunicăm şi îţi voi transmite detaliile privind data, ora şi orice alte detalii privind cele necesare pentru a derula în bune condiţii sesiunea şi, dacă este cazul, cum ne desfăşurăm activitatea în continuare.

Cu drag, Şerban