Saltul în Conştienţă

Afirmam în articolul anterior, „Conştienţa: Expansiune versus Salt„, că voi aborda separat cele două metode de Evoluţie: Metoda Saltului în Conştienţă şi Metoda Expansiunii Conştienţei.

Astăzi, vorbesc despre Metoda Saltului în Conştienţă.

Metoda Saltului în Conştienţă

Evoluţia prin realizarea de Salturi în Conştienţă, poate fi descrisă sugestiv prin mişcarea unei mingi bătută de pământ de către un jucător de baschet. Este o mişcare LINIARĂ, de tip „Sus-Jos”. Acest tip de Evoluţie, este caracteristic stadiului EXPLORATOR. Este acea perioadă din existenţa noastră când explorăm noi posibilităţi, când căutăm să ne descoperim cele Trei Corpuri (vezi Cursul 32, „Omul şi cele Trei Corpuri”), ce posibilităţi oferă fiecare, ce perspective deschide fiecare tip de percepţie, respectiv cea specifică Corpului Fizic, PERCEPŢIA SENZORIALĂ şi cea specifică Corpului Energetic, respectiv PERCEPŢIA EXTRASENZORIALĂ.

Ca orice metodă, Evoluţia prin Salturi în Conştienţă, are limitările sale specifice.

Atunci când evoluăm prin Salturi în Conştienţă, evoluăm LINIAR.

Ce vreau să spun prin asta, este că explorăm Universul Infinit, prin prisma percepţiilor specifice unui anumit nivel de Conştienţă, guvernat de un anumit organ al Corpului Energetic, mai exact, o anumită chakra. Fie Muladhara (Primul Nivel, Vibraţia Pământ), fie Swadhisthana (Al Doilea Nivel, Vibraţia Apă), fie oricare din celelalte cinci organe ale Corpului Energetic: Manipura, Anahata, Vishuddha, Ajna şi Sahasrara.

Limitarea constă în aceea că, Saltul în Conştienţă, presupune deplasarea Conştienţei de la un organ al Corpului Energetic la altul.

Cele mai sugestive imagini, sunt ale unui bloc cu şapte etaje: privim Universul, pe rând, când de la un etaj, când de la altul. O altă imagine, este aceea a unei rigle de calcul. O riglă de calcul, are un cursor. Prin ferestruica definită de cursor, observăm ce anume valori sunt pe riglă şi una dintre acelea, este valoarea calculată. Tot aşa este şi observarea Realităţii: FRAGMENTARĂ, fragmentul observat, fiind cel specific chakrei de la nivelul căreia am decis să explorăm Realitatea.

Dificultatea în această etapă a explorării, constă tocmai în tipul de Evoluţie specific acestei metode: LINIARITATEA.

Astfel, de fiecare dată când apreciem că am întâlnit un obstacol, vom cădea pe PRIMUL NIVEL DE CONŞTIENŢĂ şi vom fi nevoiţi să reluăm urcuşul, ori de câte ori vom voi să revenim la o stare de Conştienţă în care am găsit ceva care ne interesează, în timpul explorărilor. Uneori asta este mai uşor şi „intrăm pe frecvenţă” repede, alteori, ne confruntăm cu suferinţe fizice, uneori atroce, sau cu fenomene psihice care ne crează dificultăţi mari.

Pe măsură însă ce informaţia şi experienţa se acumulează, simţim nevoia interioară de a INTEGRA aceste experienţe, de a construi o imagine de ansamblu mai cuprinzătoare. Acesta este momentul când avem nevoie să schimbăm metoda de la Salt, la Expansiune.

De altfel, în momentul apariţiei acestei NECESITĂŢI, vom percepe altfel fiecare experienţă INTERIOARĂ şi vom descoperi că ceea ce de fapt părea a fi, de exemplu, „extracorporalizare” sau „Proiecţie Astrală” cum se mai numeşte, este în fapt, O EXPANSIUNE A CONŞTIENŢEI: este acel moment extraordinar, când ne percepem ca fiind UN ÎNTREG, care CREŞTE, cu fiecare nouă experienţă adăugată.

Cu drag, Şerban.

Cursul 32, „Omul şi cele Trei Corpuri”:

https://www.youtube.com/watch?v=a_PKxiC4J40