Precizare: Versus

 

Precizare

Semnificaţia pe care o atribui eu termenului lingvistic „VERSUS„, este „FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU…

 

Consider foarte important să fac această precizare, pentru corecta înţelegere a ceea ce afirm eu în scrierile mele. În accepţiunea comună, „versus” este perceput drept „contra” iar eu am mari rezerve privitoare la corectitudinea acestei interpretări a termenului.

Foarte succint: „Versus”, face parte din aceeaşi familie ca şi „Verso”. termen a cărui semnificaţie este „Cealaltă parte”, „Cealaltă faţă”.

Pe cale de consecinţă, „Versus„, pentru mine, îneamnă „FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU…„, adică, O COMPARAŢIE, nicidecum O OPOZIŢIE, O CONTRADICŢIE, UN CONFLICT.

Acest aspect ţine de logica lingvistică. Restul, ţin de semantică şi semiotică.

Sar peste argumentaţia semantică şi în egală măsură peste argumentaţia semiotică, cel puţin din TREI motive:

(A). Nefiind specialist, opiniile mele riscă să intre în contradicţie cu ale specialiştilor, lucru pe care prefer să îl evit. Scriu pentru mine şi pentru cei care s-au săturat de cei care dau sfaturi cu privire la ce am, avem voie (???) să gândim şi ce este interzis să gândim (!!!). Pentru cei care au nevoie de aprobări pentru a gândi ei înşişi, recomand sursele de informare OFICIALE;

(B). Modul de gândire actual în lume, are o caracteristică liniară. Fiind în total dezacord cu această caracteristică, îmi rămâne doar o alternativă: să merg pe propriul meu drum.

(C) Dacă până şi dicţionarele evită (omit?) să ofere definiţii clare şi amestecă semnificaţiile cuvintelor, atunci e clar că trebuie să precizez EU, cum anume folosesc un termen nedefinit în dicţionar, sau cel mult definit confuz, incomplet, contradictoriu, dar care, paradoxal, este folosit pe scară largă în vorbirea curentă.

Ceea ce şi fac!

BIBLIOGRAFIE:

Wikipedia, Semantică:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Semantic%C4%83

Wikipedia, Semiotică:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Semiotic%C4%83

Wikipedia, verso:

Definiţie lipsă!

Wikipedia, versus:

Definiţie lipsă!

DEX, Versus:

https://dexonline.ro/definitie/versus

DEX, Verso:

https://dexonline.ro/definitie/verso