Zodiile şi Vibraţiile Fundamentale

Am discutat pe parcursul cursului video, despre Vibraţiile Fundamentale.

Unul dintre subiectele cele mai dezbătute cu Monica, este modul în care putem folosi aceste Vibraţii Fundamentale sau altfel formulat, cum anume ne influenţează comportamentul aceste Vibraţii Fundamantale.

Acum vreo 15 – 20 de ani în urmă, când am început să urmăresc mai atent caracterizarea comportamentului oferită de Astrologie, am remarcat ceva care atunci mi s-a părut straniu: Zodii de Pământ, care au comportament de zodii de Apă sau de Foc, respectiv de Aer.

Atunci am considerat că este o „coincidenţă”, că e o problemă de conjunctură.

Cum situaţiile de acest gen s-au înmulţit, am căutat să văd dacă pot face vreo corelaţie între aceste aspecte şi comportamentul straniu al unor oameni, în raport cu zodia natală.

Astfel, am observat de-a lungul anilor că zodiile de Pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) au de multe ori comportamente definite mai bine de alte Vibraţii Fundamentale, decât Vibraţia Pământ.

Astfel, s-a conturat treptat ipoteza de lucru potrivit căreia, există o VIBRAŢIE SECUNDARĂ.

Ipoteza îşi are argumentele ei în Realitate şi mai ales, în laboratoarele de analize. În laborator, noţiunea de „puritate” a unei substanţe oarecare (reactiv de analiză să spunem), este strâns legată de context, adică, de ce anume intenţionez să fac cu acea substanţă. Dacă este vorba despre o analiză comună, atunci puritatea reactivilor poate fi relativ mai scăzută în vreme ce, dacă vreau o precizie mare a rezultatelor, de exemplu la cea de-a patra zecimală sau chiar mai ridicată, reactivii trebuie să se încadreze şi ei la acelaşi nivel de precizie şi puritate.

Făcând conexiunea cu experienţa curentă a acestor concepte, dacă ne gândim şi la cele patru tipuri de caractere (Melancolic, Flegmatic, Coleric, Sangvin) şi multe alte exemple din toate domeniile cunoaşterii, atunci ne dăm seama cu uşurinţă că o zodie de Pământ, va prezenta drept caracteristică DOMINANTĂ comportamentul solidelor, fără însă a putea spune că acel om, se comportă 100% din existenţa sa, potrivit acelei descrieri, anume, Vibraţia Pământ.

Întotdeauna există aspecte ale comportamentului care sunt mult mai bine caracterizate de alte vibraţii, decât vibraţia guvernatoare a zodiei respective.

Ceea ce m-a izbit, a fost însă faptul că după ceva vreme, am început să disting nuanţe comportamentale specifice altor vibraţii, în cadrul zodiilor cu aceeaşi Vibraţie Fundamantală.

Spre exemplu, Zodiile de Pământ, care mi se păreau „la fel” cu ani în urmă, în timp, am observat că diferă.

În ultimii cinci ani, m-am străduit să verific aceste observaţii şi să identific corelaţiile posibile cu alte Vibraţii Fundamentale.

Ca să scurtez povestea, mai jos, se află rezultatele observaţiilor şi analizelor făcute împreună cu Monica, atât pe noi înşine cât şi pe cazurile cunoscute de noi.

Compatibilitatea zodiilor

Una dintre temele importante abordate de către cei care solicită serviciile noastre, este „parteneriatul” şi de aici, COMPATIBILITATEA ÎN CUPLU.

Stabilirea corelaţiilor dintre zodii şi Vibraţiile Fundamentale, ne-a ajutat mult să identificăm şi COMPATIBILITĂŢILE dintre oamenii născuţi într-o zodie sau alta şi cum anume se potrivesc oamenii, FUNCŢIE DE VIBRAŢIILE FUNDAMENTALE.

Trebuie înţeles că, conceptul „Compatibilitate” se referă la COMPLEMENTARITATEA dintre doi oameni, nicidecum la IDENTITATEA ZODIACALĂ.

Fără să intru în detalii, prezint mai jos tabelul cu VIBRAŢIA SECUNDARĂ A ZODIILOR:

 

VIBRAŢIA SECUNDARĂ A ZODIILOR:

Nr

Zodia

Vibraţia Fundamentală

Vibraţia Secundară

1

Berbec

Foc

Pământ

2

Taur

Pământ

Apă

3

Gemeni

Aer

Pământ

4

Rac

Apă

Pământ

5

Leu

Foc

Apă

6

Fecioară

Pământ

Foc

7

Balanţă

Aer

Apă

8

Scorpion

Apă

Foc

9

Săgetător

Foc

Aer

10

Capricorn

Pământ

Aer

11

Vărsător

Aer

Foc

12

Peşti

Apă

Aer

 

Careul Magic sau Tetraedrul Perfect

Conceptele din acest subcapitol, au fost de-a lungul mileniilor foarte des vehiculate. Pentru cei pasionaţi de ştiinţele esoterice (Astrologie, Numerologie, Radiestezie, Tarot, Feng-Shui), aceste corelaţii sunt cunoscute.

Înţelegerea acestora, este importantă pentru oricine însă, deoarece din perspectiva relaţiilor interumane, un cuplu COMPATIBIL, înseamnă exact următorul lucru: PĂMÂNT + APĂ + FOC + AER.

Altfel spus, cu cât un parteneriat este mai aproape de acest „Careu Magic”, format din îmbinarea celor patru Vibraţii Fundamentale, cu atât acel cuplu se zice că este mai „COMPATIBIL” iar din această perspectivă, compatibilitatea devine evidentă, deoarece în astfel de cupluri, „materia primă” necesară oricărui proiect, este cea mai completă, figurând în Entitatea numită „Cuplu” sau „Parteneriat”, TOATE VIBRAŢIILE FUNDAMENTALE.

Astfel, în cazul meu şi al lui Monica, dacă alăturăm tabloul astrologic, compatibilitatea noastră este foarte redusă.

Totuşi, din perspectivă VIBRAŢIONALĂ, reuşitele noastre şi stabilitatea cuplului, devin evidente, ceea ce contrazice hărţile astrologice în mare măsură.

Fără a intra în detalii care mă depăşesc, explicaţia „funcţionării” relaţiei noastre, se află în faptul că, Monica fiind SCOPRION, Adică APĂ + FOC iar eu Gemeni, adică AER + PĂMÂNT, se observă cu uşurinţă că Entitatea noastră „Cuplu”, beneficiază de toate cele patru Vibraţii Fundamentale, ceea ce deschide o perspectivă mult mai largă de acţiune, proiectele abordate se finalizează mult mai uşor decât în cazul unei alte combinaţii vibraţionale, în care lipseşte una dintre cele patru Vibraţii Fundamentale.

Fără îndoială, este nevoie încă de multă muncă pentru a şlefui aceste corelaţii, pentru a identifica argumente noi şi nuanţe noi.

Îmi exprim speranţa că am reuşit să stârnesc curiozitatea celor interesaţi şi desigur şi a Astrologilor, Numerologilor şi a celorlalţi care acordă un loc important în existenţa lor, ştiinţelor esoterice.