Calendarele şi Vibraţiile Fundamentale

Obiecţii referitoare la Cursul 79, „Anul Vibraţional 2022”

Într-o discuţie pe chatul Grupului de lucru, referitoare la cursul menţionat, Petru Codreanu, a ridicat obiecţii cu privire la afirmaţiile făcute de mine, privitor la aspectele vibraţionale ale anului 2022.

Ca să pornesc o scurtă prezentare a faptelor şi ideilor, voi reproduce aici discuţia purtată pe grupul de chat (Facebook):

Petru Codreanu:

Eu am treabă foarte puțin cu Astrologia, dar socoteala aceasta cu Anul 2022 după părerea mea, pare șubredă, fiindcă la baza numărării anilor, stă o Cronologie Istorică.

Așa după cum bine ne dăm seama, în timpurile străvechi, momentul și aranjarea evenimentelor istorice, o hotărau Șefii.

De exemplu: după calendarul Biblic ar fi anul 5782; După calendarul Bizantin ar fi anul 7530; După calendarul Islamic ar fi anul 1442;

Consider că ar fi un reper mai bun de folosit, cronologia astronomică; de exemplu, anul platonic.

Şerban Stănescu:

Altceva contează aici. Iar gândeşti punctiform.

TENDINŢELE, sunt ceea ce contează. Cum ajungi să le descoperi, este o chestie secundară şi în contextul TENDINŢELOR, e chiar IRELEVANTĂ.

Fă analiza Vibraţiilor Fundamentale după milenii şi vezi potrivit cronologiilor, cum şi când o civilizaţie s-a născut, apoi cum şi când a crescut şi în final, când şi cum s-a stins. O să remarci o anume CICLICITATE, care este independentă de ce şi cum număr eu azi sau ce o să numere strănepoţii tăi, peste 500 (5000, 50000) de ani.

O să înţelegi după ce faci analiza asta, că modul în care se numără anii, este absolut irelevant.

Ceea ce contează, este IMPLICAREA EMOŢIONALĂ a oamenilor în acest sistem de contorizare.

Modul în care se raportează MAJORITATEA.

NOI, cei care trăim aceste vremuri DĂM PUTERE acestor SIMBOLURI.

La fel a fost şi acum 2000 de ani şi acum 5000 de ani şi acum 25.000, etc.

Pot lungi discuţia pe multe pagini, am spus asta şi în curs.

Dacă poţi înţelege ce am spus aici, atunci poţi înţelege şi restul. Altfel, îmi pierd vremea cu vorbe. 😉

Schimbă-ţi modul de gândire şi o să înţelegi altfel totul.

Premisele discuţiei

Înainte de a enunţa orice altă idee, precizez faptul că am o formaţie de bază TEHNICO-ŞTIINŢIFICĂ deci, inevitabil, gândirea mea este influenţată de conceptul FAPTELOR DEMONSTRABILE.

Am spus destule despre asta în cărţile publicate şi chiar şi în articole. Sar deci peste detalii, rămân la esenţă: liceu de chimie; facultate de metalurgie; postuniversitare de calculatoare şi informatică.

Dincolo de asta, rămâne ATITUDINEA MEA faţă de ceea ce numim de obicei „VIAŢĂ”, respectiv „FAPTE ISTORICE”.

Prin expresia „FAPTE ISTORICE”, înţeleg acele fapte care pot fi demonstrate, verificate, atât SENZORIAL cât şi EXTRA-SENZORIAL.

SENZORIAL, prin metode senzoriale (cele cinci simţuri) şi ştiinţifice (geologie, geografie, arheologie, stratigrafie, microscopie, etc.). Cu alte cuvinte, ceea ce poate fi observat şi studiat fie prin metode directe, fie prin metode indirecte, cu ajutorul aparaturii şi tehnologiilor de măsurare şi analiză.

Cât de „corecte” sunt aceste metode, iese în afara cadrului de discuţie, fiind mai curând o chestiune de filosofie (o dezbatere de idei adică) decât de practică şi cunoaştere.

Cicluri şi fapte

Existenţa unor cicluri în derularea proceselor şi la scară microscopică şi la scară macroscopică, a fost deja observată şi demonstrată.

Există cel puţin TREI teorii, privitoare la ciclicitatea fenomenelor:

    • Teoria Vibraţiilor Fundamentale. Se regăseşte în Astrologie, Numerologie, Alchimie, Cabala şi în general, în toate textele străvechi, din toate timpurile. Aici, am mari îndoieli că sute de generaţii de oameni de pe întreg Pământul s-au înşelat în totalitate şi au susţinut timp de peste 12.000 de ani, nişte idei fără o acoperire în fapte. Ipoteza cu bun simţ, mă constrânge să accept drept adevărată existenţa Vibraţiilor Fundamentale, CU O CONDIŢIE CLARĂ: SĂ O POT VERIFICA DIRECT.
    • Teoria Brahma Kumaris. Susţine existenţa unor cicluri de 5000 de ani, în care se repetă totul, identic. Personal, reţin doar durata ciclurilor de 5000 de ani, restul teoriei, fiind în opinia mea o teorie compilată de ignoranţi, din frânturi de Vedanta, pornind de la Respiraţia lui Brahma şi ignorând cam toate aspectele prezentate în Vedanta. Consider asta o preluare MECANICĂ şi EXOTERICĂ (prin copiere, adică) şi complet lipsită de orice înţelegere a ciclurilor cosmice. Dincolo de asta, este o teorie fabricată în a doua jumătate a secolului trecut (XX) şi din acest motiv, o consider o simplă producţie a imaginaţiei patologice, imaginaţie despre care am vorbit în cursurile video. Fără ca prin poziţia mea să vreau să desfiinţez această teorie, subliniez doar cantitatea colosală de material SPECULATIV, material lipsit de SUPORT EXPERIENŢIAL a acestei teorii, situaţie care o plasează în zona „Scenarii posibile„, până în momentul în care teoria va fi demonstrată prin EXPERIMENT. Simpla interpretare logică a aparenţelor istorice, fără a face corelaţii bazate pe FAPTE între epocile istorice multiple şi la cel puţin TREI SCĂRI Microcosmos, Cosmos, Macrocosmos ESTE SPECULAŢIE RAŢIONALĂ.
    • Teoria Ciclurilor Milankovici. Acum un secol în urmă (1920), Milutin Milankovici, geofizician şi astronom sârb, a teoretizat existenţa unor cicluri cosmice, pornind de la analiza datelor geofizice şi astronomice. Din păcate pentru sceptici, faptele ştiinţifice din ultimii 20 de ani, au demonstrat, pe baza analizei carotelor prelevate din gheţurile polare şi care acoperă o perioadă de 220.000 de ani, că există o anumită ciclicitate a fenomenelor la scară planetară, cum ar fi glaciaţiunea (răcirea globală), încălzirea globală, emisiile carbonice, corelaţia dintre încălzirea globală, răcirea globală şi cantitatea de emisii carbonice. Pentru cei interesaţi, există pe Wikipedia un articol destul de detaliat, cu privire la observaţiile şi concluziile lui Milutin Milankovici. Din 1920, de la lansarea teoriei şi până în prezent, au putut fi colectate datele care să vină în sprijinul acestei teorii, prin urmare, ciclurile teoretizate atunci de către Milutin Milankovici, au fost demonstrate ştiiinţific.

Îmi cer scuze pentru atitudinea mea aparent „excesiv ştiinţifică”, de la toţi cei care pretind a crede în Dumnezeu. Precizez însă că, a avea o idee în care crezi (Dumnezeu, de pildă), te face doar partizanul unui sistem de idei. Cum majoritatea sistemelor de idei suferă de aceeaşi boală comună, DOGMATIZAREA în metafizică şi STANDARDIZAREA în ştiinţă, îmi rezerv dreptul de a fi „Gică-Contra”:

Refuz în egală măsură să mă supun şi procesului de DOGMATIZARE şi procesului de STANDARDIZARE, pe care le consider în egală măsură METODE REDUCŢIONISTE. Altfel formulat, metode de TRUNCHIERE a ADEVĂRULUI. Vezi conceptul „Patul lui Procust”, pentru că eu consider că asta SUNT şi dogmele şi standardele.

Vibraţiile şi Respiraţia lui Brahma

Oricât de sceptic aş fi, mă văd constrâns să accept ca fiind validă teoria „Respiraţia lui Brahma„, care susţine că există cicluri cosmice, cicluri ale COSMOGENEZEI. Am regăsit ideile în opera lui G. I. Gurdjieff, respectiv a lui P. D. Uspenski, cu o serie de explicaţii suplimentare şi metode clare de verificare prin experiment, scoase din contextul lor filosofico-religios.

Ceea ce mă determină să accept această teorie, este faptul că, indiferent de religie, de situarea geografică a corpului de informaţii conţinut într-un text sau altă formă de comunicare (pictogramele egiptene, etc.) care a supravieţuit mileniilor, regăsim în mod repetat, două idei fundamentale: Trinitatea sau Legea lui Trei şi Legea lui Şapte sau, Legea Octavelor.

Ambele Legi sunt considerate Legi Universale şi putem găsi o multitudine de dovezi care demonstrează acest Adevăr al Legilor. Curcubeul, este un astfel de exemplu, muzica cu cele şapte note, etc.

Problema Vibraţiilor ca referinţă

Problema ridicată de colegul meu, Petru Codreanu, se referă PUNCTUAL, la corectitudinea REFERINŢELOR: Diferitele calendare, au drept „Moment zero” ani diferiţi.

Ceea ce am făcut eu în cursul video însă, este ANALIZA VIBRAŢIONALĂ.

Una dintre primele întrebări pe care mi-am pus-o, a fost exact cea prezentată de colegul meu, anume:

Cum facem cu diferitele „Calendare”?

Ştiu de mulţi ani că diferitele culturi, au cronologii diferite, după cum bine a subliniat colegul meu.

Ceea ce scapă însă unei priviri superficiale, este modul în care ne raportăm noi, oamenii, la aceste fenomene care exprimă Legile Universale, în mod explicit, Legea lui Trei şi respectiv Legea lui Şapte.

Sistemul Vibraţiilor Fundamentale, ne prezintă un Univers care este compus din „şapte ingrediente de bază”, ca să spunem aşa. Adică, exact cele Şapte Vibraţii Fundamantale, dintre care, doar cinci au fost descrise mai mult şi pot fi identificate, într-o măsură mai mare sau mai mică, de către fiecare om.

În cursurile şi conferinţele video de pe canalul YouTube (R-DDL Reinventarea Dincolo De Limite), am vorbit mult despre exact aceste Vibraţii Fundamentale şi, în mod particular, despre cinci dintre acestea: Pământ, Apă, Foc, Aer şi în fine, Akasha.

Aceste Vibraţii Fundamentale, se regăsesc de-a lungul mileniilor, în toate marile culturi ale lumii, reflectate în ştiinţele multimilenare: Alchimie, Astrologie, Numerologie, Radiestezie, I Ching, Feng-Shui, Tai-Chi-Chuan, etc.

Ceea ce scapă observatorului superficial, este faptul că TOATE ACESTEA, formează ÎMPREUNĂ O SINGURĂ ŞTIINŢĂ.

A le trata SEPARAT, este obiceiul pe care l-am căpătat de câteva secole încoace şi care generic, se numeşte SEPARARE sau „obsesia detaliului în detrimentul Întregului„.

Am discutat în cartea „Căutându-mă pe mine” în detaliu despre Legea Entropiei, aşa încât, trec mai departe.

Perspectiva Numerologică

Spre deosebire de Ştiinţa Chakrelor, care tratează Universul din perspectiva celor Şapte Vibraţii Fundamentale, Numerologia, are un sistem bazat pe NOUĂ Vibraţii Fundamentale.

Din nefericire pentru necunoscători, pare că cele două sisteme se contrazic sau se exclud reciproc.

Pentru a înţelege însă faptul că sunt practic ACELAŞI SISTEM, trebuie luată în studiu şi înţeleasă Ştiinţa Eneagramelor, prezentată în parte în Sistemul Gurdjieff-Uspenski. O altă perspectivă a acestei Ştiinţe Esoterice multimilenare, o constituie Shamanismul Munay Ki, care are Nouă Rituri (Nivele).

Astfel, descoperim că în Univers, COEXISTĂ două sisteme VIBRAŢIONALE, Sistemul mare fiind cel cu NOUĂ VIBRAŢII, dintre care şapte, sunt cele descrise în Ştiinţa Chakrelor şi ÎNCĂ DOUĂ, anume, ŞOCURILE numite şi SEMITONURI. Este interesant de subliniat că, în muzică, avem aceste două trepte suplimentare, care sunt situate respectiv între MI-FA şi SI-DO, în care DO din secvenţa SI-DO, reprezintă CONEXIUNEA CU OCTAVA SUPERIOARĂ şi totodată, CONEXIUNEA CU LEGEA LUI TREI!

Astfel, acest DO particular, „a opta notă” cum i-am putea spune, este de fapt Conexiunea Cosmosului (DO…SI, ROGVAIV) cu Macrocosmosul.

Cine înţelege acest aspect, poate merge mai departe cu Înţelegerea ÎNTREGULUI UNIVERS.

Analiza anului vibraţional 2022

Ca să clarific ce anume am luat în calcul când am făcut analiza vibraţională a anului 2022 şi DE CE am făcut acele afirmaţii, iată precizările necesare:

    1. Implicarea OMENIRII la nivel motric (emoţional) şi raţional. Felul în care ne influenţează cifrele, ţine de aspectele culturale. Altfel spus, câţi oameni CRED în CIFRE. Cu precizarea asta, cred că putem fi de acord că, fie conştient, fie inconştient, CREDEM ÎN PUTEREA CIFRELOR, cam toţi. Le folosim zilnic, oriunde ne-am uita: matematicieni, administraţie publică, fizicieni, geologi, geografi, istorici, psihologi, sociologi, oameni de rând. Cifrele, sunt omniprezente şi investim o cantitate COLOSALĂ de energie în ele! ACEASTA este BAZA pe care mi-am sprijinit analiza vibraţională: ACCEPTAREA ŞI UTILIZAREA.
    2. Interpretarea Vibraţiilor. Aici, intervine extinderea în timp a modului în care, de-a lungul mileniilor, au fost înţelese şi transmise informaţiile privitoare la CUNOAŞTEREA şi EXPERIMENTELE DIRECTE cu privire la aceste aspecte. Astfel, deşi există o mare „zarvă de cuvinte”, putem observa că şi Ştiinţa şi Metafizica, folosesc practic ACELEAŞI CONCEPTE, ACELEAŞI SEMNIFICAŢII, dar au un VOCABULAR DIFERIT şi refuză să recunoască asta în mod deschis: Starea Solidă = Vibraţia Pământ, Starea Lichidă = Vibraţia Apă, etc.

Analiza vibraţională a anului 2022 prin urmare, am făcut-o dintr-o dublă perspectivă, anume: cea Metafizică, prin intermediul Sistemului Octavelor şi cea ŞTIINŢIFICĂ, prin intermediul Legii Generale a Transformărilor, Lege cu care se ocupă mai multe ramuri ale fizicii.

Astfel, dacă urmărim FENOMENELE PERCEPTIBILE, vom putea identifica PROCESELE DOMINANTE pe de o parte, precum şi TENDINŢELE DOMINANTE, pe de altă parte.

Astfel, frecvenţa cu care se repetă un anumit proces, va evidenţia PROCESUL DOMINANT. În fizică, vom spune „transformarea de fază dominantă„.

Dacă vei revedea cursul 79, vei putea constata că, spre deosebire de „predicţiile astrologice” şi alte texte asemănătoare, eu am vorbit aici DESPRE TENDINŢELE anului 2022.

Aşadar, avem posibilitatea să urmărim dacă ceea ce am afirmat în curs ESTE VERIFICABIL, şi anume, faptul că tipul de procese DOMINANT în anul 2022, este LICHEFIEREA sau altfel spus, acea transformare de fază care face să domine STAREA LICHIDĂ.

Acum, dacă faci corelaţia între Vibraţiie Fundamentale privite ca STĂRI DE AGREGARE (Solidă, Lichidă, Căldură, Gazoasă), o să vezi că ajungi la aceleaşi concluzii ca cele prezentate de mine în curs.

Aşa încât, cu părere de rău pentru amatorii de scamatorii „miraculoase”, ceea ce am făcut eu este de fapt o ANALIZĂ ŞTIINŢIFICĂ a TRANSFORMĂRILOR DE FAZĂ DOMINANTE.

De altfel, poţi verifica TU ÎNSUŢI, studiind tendinţele dominante din secolul trecut şi până astăzi.

Anul Platonic

Propunerea lui Petru Codreanu de a utiliza în cronologie „Anul Platonic„, se referă la a utiliza ca bază de calcul, anul sideral sau, durata de revoluţie a Soarelui, în jurul stelei centrale a Căii Lactee, an considerat a fi egal cu 25 772 ani tereştri, adică, 25 772 REVOLUŢII PLANETARE.

Prin urmare, revenim la TEORIA CICLURILOR, teoretizată de către Milutin Milankovici, demonstrată ulterior prin studii complexe de geologie, stratigrafie comparată, geofizică şi astronomie, cum am arătat mai înainte.

Astfel, subliniez că existenţa ciclurilor este deja dovedită.

Ceea ce am făcut eu, a fost doar să realizez CONEXIUNI între aceste teorii şi argumentele ştiinţifice corespunzătoare, pe baza precedentelor astronomice şi a altor fapte experimentale moderne.

Mă opresc aici, deoarece a intra în detalii şi explicaţii suplimentare, înseamnă, după cum poţi observa, SCRIEREA UNEI CĂRŢI.

Poate o voi face, dacă voi simţi nevoia şi dacă vor exista oameni interesaţi care să susţină un astfel de proiect (oarecum…) „literar”.

Cu drag, Şerban